Naoružani napadači ubili su guvernera provincije Negros Orijental, na jugu Filipina, a tom prilikom je ubijeno i pet civila. Najmanje šest napadača, opremljenih pancirima i kamuflažnim uniformama, otvorili su vatru na guvernera Roela Degama ispred njegove kuće u gradu Pamploni, a to je bila samo jedna u nizu pucnjava u kojima su mete bili regionalni političari u toj zemlji.

Ubijeni civili su bili lokalni siromašni seljaci koji su došli u guvernerovu kuću da traže pomoć. Atentatori su pobegli sa tri vozila koja su potom napustili. Nekoliko sati kasnije, policija je uhapsila tri muškarca, a dvojicu su identifikovali kao bivše vojnike.

- Moja vlada se neće smiriti dok ne privedemo pravdi počinioce ovog podlog i gnusnog zločina", poručio je predsednik Filipina Ferdinand Markos mlađi.

Ova zemlja ima dugu istoriju političkog nasilja, a samo prošlog meseca je ranjen guverner Mamintal Alonto Adiong mlađi, kada je stradalo pet njegovih telohranitelja, a jedan gradonačelnik je ranjen u drugoj pucnjavi kada su napadači izrešetali njegov automobil. Bilo je i pucnjava u kome su napadači nosili policijske uniforme.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".