Američki glumac Robert Blejk, najpoznatiji kao zvezda TV drame iz sedamdesetih "Baretta", filma "Lost Highway" Dejvida Linča i filma "In Cold Blood," preminuo je u 90. godini, preneo je CBS News.

Blejk je preminuo u svom domu u Los Anđelesu, okružen članovima porodice, navodi se u izjavi koju je za CBS i druge novinske agencije objavila njegova rođaka Norin Ostin.

Foto: Profimedia

 

 

On je 2005. oslobođen optužbi za ubistvo supruge Boni Li Bejkli. Nekoliko meseci nakon presude, njena deca podnela su građansku tužbu protiv glumca, dobivši presudu da je Blejk odgovoran za njenu smrt. Glumac je tvrdio da je nevin.

Blejk je preminuo "u miru sa porodicom i prijateljima", rekla je njegova porodica.

U izjavi koju je u četvrtak objavila njegova nećaka, Norin Ostin, navodi se da je umro od srčane bolesti.

Povodom smrti Roberta Blejka oglasio se i Alek Boldvin, koji je imao jednu molbu, a to je da ga se sećaju kao dobrog glumca.

Foto: Profimedia

 

 

- Shvatam da su mnogi ljudi imali oštra osećanja prema njemu. Činilo se da njegov život uključuje mnoge dramatične pravne zavrzlame. Danas želim da ga se sećam kao neverovatno talentovanog glumca kakav je bio - napisao je Boldvin na Instagramu.

Blejk, čiji su se roditelji bavili pesmom i plesom, rođen je 18. septembra 1933. u Natliju, NJu DŽersi, kao Majk DŽejms Gubitosi.

Sa braćom i sestrama je učestvovao je u vodviljskom nastupu poznatom kao "The Three Little Hillbillies", dok se porodica nije preselila u Kaliforniju.

Kao dete, počeo je karijeru tako što se pojavio u humorističnoj seriji "Naša banda".

Sa karijerom koja je započela kasnih tridesetih, glumio je u klasiku "Blago Sijera Madre".

Foto: Profimedia

 

 

Nekada smatran među najvećim glumcima svoje generacije, njegova karijera se nikada nije oporavila nakon hapšenja.

Imao je četvoro dece tokom svog života i bio je u braku sa glumicom Sondrom Ker 22 godine pre njihovog razvoda 1983. godine.

Oženio se 2017. dugogodišnjom prijateljicom Pamelom Hudak, ali su se razveli dve godine kasnije, piše BBC.

BONUS VIDEO: