Postoji mnogo mesta na svetu gde će vam vlasti platiti ukoliko se preselite tamo. Neke od lokacija su pravi rajevi na zemlji.

Antikitera, Grčka

Ostrvo sa manje od 50 stanovnika u Sredozemnom moru se nalazi na pola puta od Krita do Peloponeza. Specifičnost ovog ostrva je što će Grčka pravoslavna crkva plaćati ljudima koji se odluče da se presele tamo sa čak 500 evra mesečno.

Foto: Gugl maps printskrin, Jutjub printskrin/lambros malamas

 

Osim ove novčane pomoći, doseljenici će dobiti i kuću i parče zemlje, a ostrvo je idealno za život u miru i tišini. Osim toga, ovo ostrvo će vam pružiti božanstvene plaže.

Kandela, Italija

Na dva sata vožnje od Napulja se nalazi grad sa 2700 stanovnika. Bez gužve i pretnje prenaseljenosti, gradonačelnik nudi od 800 evra do 2000 evra mesečno za samce i porodice da se presele tamo.

Foto: Gugl maps printskrin, Jutjub printskrin/Cruz Vlogs

 

Jedini uslov je da se tamo živi i iznajmljuje kuća, a da doseljenik bude zaposlen na poslu gde će zarađivati 7.500 evra godišnje. Nalazi se na jedan sat od plaže.

Albinen, Švajcarska

Ovo mesto ima opadajuću populaciju, pa su odlučili da plate potencijalnim doseljenicima 25.000 dolara. Novi stanovnici će za decu dobiti i dodatak od 10.000 dolara, a uslov je da budu mlađi od 45 godina i da bar 10 godina provedu u ovom planinskom mestu.

Foto: Gugl maps printskrin, Jutjub printskrin/Switzerland is Life

 

Stabilna ekonomija, blizina Ciriha i Ženeve, a i život na Alpima je za mnoge definicija idealnog života.

Španska sela

Ukoliko ste mladi par koji želi decu, možete zaraditi 3000 evra ukoliko se preselite u Španiju u Pongu i ostanete tamo 5 godina. Ovaj region ima samo 1000 stanovnika koji je u opadanju već godinama. Za svako dete ćete dobiti dodatnih 3000 evra, bez obzira da li su se rodili u selima ili su se doselili sa vama.

Foto: Gugl maps printskrin, Jutjub printskrin/Hike Spain With Pablo

 

Ova lokacija pruža prelepe planine Španije, a region Asturija, gde se nalazi Ponga se naziva još i "Zelena Španija". Osim toga, nalazi se na Kantabrijskim planinskim vencima.

Sicilija, Italija

Sambuka na Siciliji je grad sa oko 6000 stanovnika koji je svakom godinom sve manji zbog selidbe u veće gradove. Grad prodaje stare kuće za samo 1 evro uz uslov da se ona mora renovirati (što po nekim procenama košta oko 15.000 evra) u roku od tri godine. Mora se takođe ostaviti i depozit od 5000 evra koji će biti vraćen nakon renoviranja.

Foto: Gugl maps printskrin, Jutjub printskrin/Willie Jaramillo

 

Ovo mesto nije daleko od mora, a pruža mnoštvo tradicionalnih restorana i kafića. Grad je udaljen na oko sat vremena od Palerma.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".