Prva supruga poznatog rokera Bore Đorđevića je okončala život pre šesnaest godina. Bora je sa Draganom dobio sina Borisa i ćerku Tamaru. Oko podneva 23. marta 2007. u zajedničkom stanu pronađeno njeno beživotno telo. Uzrok smrti je prevelika doza antidepresiva i alkohola. NJena smrt proglašena je prirodnom iako su najbliži i prijatelji, uključujući radnike iz hitne znali da je imala problema.

Foto: Milutin Labudović

 

NJihova prva komšinica je otkrila detalje samoubistva: 

- Sedela sam do kasno u dnevnoj sobi i gledala televizor, kada sam čula da je nešto jako lupilo. Utišala sam televizor i shvatila da je neko svom silinom zalupio vrata mojih prvih komšija Đorđevića. To me je začudilo jer je bilo 4 sata ujutru, a iz njihovog stana nikada se nije čula galama. Pošto iznad vrata imam kameru, odmah sam pogledala šta se dešava. Videla sam kako Boris vezuje pertlu, a Dragana nervozno mota nešto po rukama, a onda iz torbe vadi cigaretu. Posle toga su negde otišli - ispričala je komšinica i opisala njen i Draganin poslednji susret: 

- Jednom prilikom smo se srele u liftu i Dragana me pitala da li znam da se razvodi, na šta sam ja odgovorila da sam nešto o tome čitala u novinama. Rekla mi je da Bora ima neku devojku iz Amerike i moram da priznam da je delovala vrlo razočarano dok mi je to pričala. Takođe mi je rekla da je Bora tražio da prodaju ovaj stan, kako bi uzeo pola para. Priznala mi je, otkako ju je napustio, nije davao novac ni njoj ni deci  Bila je u velikim problemima i to se videlo na njoj - završila je komšinica.

(Stori)

SOS telefon za prevenciju samoubistva

Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva dostupna je 24 sata dnevno. Ona je deo projekta Ministarstva zdravlja i Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević". Na raspolaganju je tim edukovanih profesionalaca iz domena mentalnog zdravlja, koji pružanjem podrške i pomoći, savetima i intervencijom u kriznim situacijama rade na prevenciji samoubistva.

Oni kojima je neophodna pomoć mogu da pozovu na broj 0800/309-309, opcija 1.

Prema poslednjem preseku Republičkog zavoda za statistiku, tokom 2020. godine samoubistvo je izvršilo 895 osoba.

BONUS VIDEO: