Život Žike Todorovića pored brojni uspešnih uloga i ostvarenja, obeležile su i tragedije.

Nakon gubitka oca, proslavljenog glumca Bore Todorovića, Žika se povukao u sebe, ali iznenadna smrt trogodišnjeg sina Dejana potpuno ga je slomila. Taj tmurni 21. decembar 2017. godine zauvek mu je promenio život - ostavio je neizlečivu ranu i rupu u duši koja će zauvek stajati.

- Ja svaki dan gledam njegove slike i ljubim ga i gledam te neke snimke na mobilnom telefonu. Evo sad je bilo pet godina... Prošlo... Pet i po godina je sad kad dajem ovaj intervju. Još uvek nisam stao na noge. Sada radim neke rokenrol emisije i uopste me gluma više ne zanima - započeo je Srđan priču za emisiju "Una, due, tre šou".

Foto: ATA images

 

 

Todorović je objasnio kako je došlo do tragedije.

- Stavili smo ga na popodnevno spavanje, pustili smo ga pola sata duže i već je bilo kasno, bio je plav. Kad je došla Hitna pomoć uradili su sve, ali doktorka je rekla da je prekasno - rekao je glumac, a potom zastao na trenutak.

- Slučajna iznenadna dečja smrt! To se zove kad dete umre u snu i obično se dešava deci od tri do pet godina. Naravno, radili su, kako se kaže ono kad gledaju krv da li je od nečega umro? I nisu našli ništa. I onda kad ne nađu ništa stave pod 'SIDS'. To je zvanična bolest koja postoji u Americi. Ja sam pričao sa nekim američkim parovima kojima je isto dete umrlo od SIDS-a. 'SIDS' - neobjašnjivo, zašto? Ili na srpskom 'Slučajna dečja iznenadna smrt - otkrio je Srđan.

Novinarka televizije Una ga je pitala da li je doživeo da ga sin nazove "tata", da li je počeo da priča i komunicira sa njim, da li ga je osetio. Više puta je potvrdio.

- Da! Taman je postao dečak, dečak - zaplakao je.

Foto: R. Adetić

 

 

LJubav sa suprugom Anom desila se na prvi pogled na Adi Bojani, koja traje dve i po decenije. Vole se istim intezitetom kao na početku veze, a gubitak deteta još više je utemeljila njihovu ljubav.

Ona se još uvek nije pomirila sa činjenicom da njenog sina više nema, i nije se oporavila.

- Teže! Nije još - kazao je Todorović u jednoj emisiji.

Uprkos tragediji Todorović je zahvalan što je, bar kratko, osetio kako je to biti otac.

- Recimo, da Ana i ja nismo mogli da imamo decu pošto mnogi parovi ne mogu, da li bih bio srećniji? Ne znam. Ali, u svakom slučaju sam zahvalan Bogu što sam, eto, osetio kako je biti otac - ispričao je Srđan.

(Una TV / Una, due, tre šou)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".