Nekadašnji fudbaler Partizana Mohamed Zabija (34) kidnapovan je u rodnoj Libiji, prenose mediji sa afričkog kontinenta. Dugogodišnji reprezentativac svoje zemlje i prvotimac Al-Itihada iz Tripolija otet je od strane naoružane grupe ljudi. 

Podsećamo, Zabija je u sezoni 2012/13 nosio crno-beli dres i sa Partizanom postao šampion Srbije. Iako nije ostavio dubok trag u klubu navijači ga se sećaju jer je jedan od retkih fudbalera iz Libije koji je pokušao da izgradi evropsku karijeru. Pored beogradskog tima uglavnom je nosio dresove afričkih klubova, uz kratak odlazak u Kuvajt. Podsetite ga se u dresu Partizana:

Tokom boravka u Beogradu Mohamed Zabija je imao problema sa disciplinom što je često pravilo probleme tadašnjem treneru Vladimiru Vermezoviću. Libijac je umeo da propusti treninge svoje ekipe, zbog čega je nekoliko puta ispadao iz rotacije i u crno-belom dresu odigrao tek devet mečeva.

Foto: M. Vukadinović

 

 

Četiri puta je nastupio u Superligi, tri puta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a po jednom u Kupu Srbije i kvalifikacijama za Ligu Evrope. Na meču protiv BSK borče u prvoj rundi šampionata postigao je jedini gol u srpskom klubu.

Pored rodne Libije u kojoj je počeo karijeru igrao je još i za timove iz Kuvajta, Alžira i Tunisa, a nakon lutanja se vratio u Al-Itihad iz Tripolija čiji je dres nosio i u ranijoj fazi karijere.

BONUS VIDEO: