U Vladi Srbije održava se vanredna konferencija za novinare, povodom tragedije koja se desila u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Prisutnima se najpre obratio ministar Branko Ružić, koji je pozvao sev prisutne da minutom ćutanja odaju počast preminulima.

- Decu roditeljima niko ne može da vrati. Tragedija se dogodila kada je učenik sedmog razreda učinio ovaj bestijalni cilj. Prsten obezbeđenja je funkcionisao, postojao je i video nadzor - kaže Ružić.

- Vlada je donela odluku o trodnevnoj žalosti , počevši od petka, 5. maja, zaključno sa nedeljom, 7. maja. Od sutra će nastava počinjati sa minutom ćutanja.

Podsetimo, jutros oko 8 časova dogodio se masakr na Vračaru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" kada je učenik K. K. (14), inače sin poznatog radiologa, otvorio vatru zapucavši iz dva pištolja na učenike i školsko osoblje.

Život je izgubilo osam đaka i radnik obezbeđenja.

Prostrelne rane zadobilo je još sedmoro osoba.

Pored ranjenih đaka, teške je povređena i nastavnica istorije.

Prema prvobitnim nezvaničnim informacijama, prva žrtva krvavog pira bio je radnik obezbeđenja koji nažalost nije uspeo da spreči masakr, zadobivši tom prilikom fatalne povrede. Napadač je posle toga krenuo da puca na učenike.

Prilikom pretresa dvorišta pronađena su i tri molotovljeva koktela.

 

BONUS VIDEO

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".