Večera dopunjava vaše zalihe, što će vam dati energiju za sledeće jutro, kako biste se lakše probudili i pripremili za dan.

Osim toga, hrana podstiče sintezu proteina u mišićima, što pomaže u regeneraciji tela koja se odvija tokom noći. Sve ovo ćete dobiti ako izaberete hranljiv obrok, pun vitamina i proteina.

Nesanica

Ako imate probleme sa snom, bilo bi dobro da uvedete promenu u ishrani: nemojte jesti ništa više od dva sata pre spavanja. I ovde će vam dobro docći da pojedete nešto hranljivo kao poslednji obrok u danu, što cće vas zasititi do noćnog odmora.

Foto: Profimedia

 

 

Probavni sistem će imati dovoljno vremena da obavi svoje poslove, telo će moći da se opusti, što znači da ćete biti mirni kada odete u krevet. Ako je problem bio u tome što ste jeli nedugo pre odlaska u krevet, onda ćete se sigurno rešiti nesanice.

Bolja kontrola glukoze u krvi

Ovo je korisna informacija posebno za one koji imaju određene zdravstvene probleme i treba da prate nivo glukoze u krvi. U tu grupu spadaju i dijabetičari. Obrok pre spavanja može da obezbedi bolju kontrolu glukoze u krvi čak i noću dok spavate. Ni u ovom slučaju slatkiši nisu najbolji izbor.

Debljina

Najočigledniji razlog zašto mnogi ljudi izbegavaju da jedu u određeno vreme je gojaznost. Šta se dešava sa istim namirnicama koje koristite tokom dana, a onda navodno uveče nekim čudom promene svoju funkciju? Ništa zapravo.

Foto: ATA images/Profimedia

 

 

Kada bi uveče jeli nešto zdravo i lagano, to uopšte ne bi bio problem. Problem nastaje jer uveče posežemo za slatkišima i slanim nezdravim grickalicama, koje jedemo više nego što je dobro. Pogotovo ako to radite pored televizora, nećete pratiti količinu i pre nego što to shvatite, kesica grickalica ili tanjir kolačića će nestati, piše Metropolitan.

Konzumiranje hranljive i zdrave večere (čak i ako je posle 19 sati ) biće mnogo bolje od tona grickalica.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".