Učenici koji još ne mogu da se vrate u školu treba da imaju opravdanje, odnosno potvrdu roditelja, jer se, kako poručuju prosvetne vlasti, mora znati gde je dete - u školi ili kod kuće.

- Zaključivanje ocena nije počelo jer još nije vreme, ocene će biti zaključene pred kraj godine - kaže Igor Đorđević.

- Ne bilo dobro da se za svu decu prekine školska godina zaključno sa 3. majem, kako traži grupa roditelja. To ne bi bilo korektno prema deci koja žele da idu u školu, da poprave ocene, ali i da budu sa svojim vršnjacima, jer se tako osećaju bolje. Nastava se odvija, časovi su 30 minuta, ali nema kontrolnih, pismenih i propitivanja, odgovara samo ko hoće da popravi ocene. Ja se više plašim raspusta, kada ta ranjiva deca budu sam na ulici, ili u stanu uz kompjuter, ili kada ostanu sami sa sobom pa počnu da razmišljaju o onome što se dogodilo.

U školi je Prosvetna inspekciji koja od pre dva dana sprovodi vanredni nadzor, a to će, kaže Đorđević, potrajati desetak dana, što je i uobičajeno po proceduri. O smeni direktorke i suspenziji pedagoga i psihologa, što je zahtev dela roditelja, nije bilo reči.

- O tome se može razgovarati dok traje istraga - kaže Đorđević.

- Smena direktorke, kao i suspenzija školskog pedagoga i psihologa u ovom momentu bi bile pogrešne, jer su đaci na njih navikli i ne usutručavaju se da im se obrate.

I Dragan Filipović, načelnik Školske uprave Beograd rekao je da u ovom momentu nema tela koje može da suspenduje pedagoga i psihologa. Kako kaže, pedagoga i psihologa može da suspenduje direktor škole, a o smeni direktora odlučuje ministar prosvete.

Filipović je naveo i da se o daljem održavanju nastave svakog petka razgovara na pedagoškom kolegijumu u "Ribnikaru".

- Oni daju preporuku šta raditi sledeće nedelje, tako će biti do kraja školske godine - pojasnio je.

- U toku te nedelje moramo da pratimo raspoloženje dece. Nema strogog pravila, ako je dete počelo da dolazi, da mora da dolazi svaki dan.

BONUS VIDEO: