Pevačica svetske popularnosti danas je preminula u 83. godini života, a njen život nije bio nimalo lak. 

Rođena je u Tenesiju kao Ana Mej Bulok, ali se 1994. godine preselila u Švajcarsku. Tina se 2013. godine i zvanično odrekla američkog državljanstva i postala stalna državljanka Švajcarske, a poseduje nekretnine i u Londonu i Kelnu.

Tokom 1986. godine uplovila je u ljubavnu vezu sa 16 godina mlađim nemačkim dirigentom Ervinom Bahom. Međutim, sudbunosno "da" izgovorili su tek  27 godina zajedničkog života.

Foto: Profimedia

 

Koliko voli svoju suprugu, Bah je pokazao i jednim predivnim gestom.

Tina je 2013. godine doživela moždani udar nakon kog je morala ponovo da uči da hoda, a suočila se i sa brojnim drugim posledicama. Najviše su joj stradali bubrezi koji su radili na samo 35 posto.

Započela je lečenje homeopatijom, a 2016. godine dijagnostikovan joj je i rak debelog creva koji je morala da operiše. Sledeće godine bubrezi joj skroz otkazuju, pa je Bah odlučio da joj da bubreg: 

-Rekao mi je da ne želi drugu ženu i drugi život. Nas dvoje smo srećni i učinio bi sve da što duže budemo zajedno. Šokirao me je. Saopštio mi je da hoće da mi da svoj bubreg. Bila sam preplavljena emocijama. S obzirom na to da ga volim, moja prva reakcija je bila da ga odgovorim od tako ozbiljnog i nepovratnog poteza. On je mlađi od mene. Zašto bi preuzeo takav rizik samo da staroj ženi omogući nekoliko godina života više? Šta ako jednog dana bude imao problem s preostalim bubregom? Rekla sam mu: ‘Dragi, nemoj da se igraš sa svojim životom. Misli na svoju budućnost’. Ervin je bio izričit: ‘Ti si moja budućnost, odlučio sam'“, napisala je ona u autobiografiji „Moja ljubavna priča“.
Transplantacija je obavljena u aprilu 2017. godine.

-Najbolji trenutak bio je kad je Ervin u kolicima došao u moju bolničku sobu. Nekako je uspeo da izgleda dobro, čak i lepo, i pozdravio me je pun energije. ‘Zdravo, draga’, rekao mi je. Bila sam neverovatno uzbuđena i srećna što smo preživeli. Nakon sedam dana opuštena sam iz bolnice, Ervinov oporavak bio je još brži. U roku od nekoliko sedmica uživao je u čaši vina. Prošle godine, oko Božića, energija mi se vratila. Ali ne pokušavam da izazovem sudbinu, znam da je kraj moje bolničke avanture daleko. Ipak, živa sam, oboje smo živi, bliži nego što smo ikada zamišljali da ćemo biti, i to je razlog za slavlje. Nakon mnogo godina provedenih u strahu i bolesti uživam u sreći- opisala je Tina ovaj trenutak.

(Alo)

BONUS VIDEO: