"Galaktikosi", iako višestruko kvalitetniji, predvođeni Raulom, Ronaldom, Zidanom, Bekamom, Robinjom, išli su na megdan Atletiku iz Madrida koji se oslanjao na golove golobradog Fernanda Toresa koji je tek stasavao i na balkanski dvojac - Martina Petrova i Mateju Kežmana.

Kežman je tek došao iz Čelzija gde se nije proslavio, a za oko 7 miliona evra je obukao, ovaj put, crveno beli dres "jorgandžija".

Madridski derbi sa početka marta 2006. godine je gledalo oko 75 hiljada ljudi na "Bernabeu", a počeo je kako su domaći navijači i očekivali. Asistirao je Roberto Karlos već u 5. minutu Antoniju Kasanu koji je poslao loptu u gol Atletika.

Kežman je pre meča obećao navijačima da će postići gol "galaktikosima" i da će spustiti "Kraljevski klub". Trudio se da to obećanje i ispuni, a najbolja prilika za to se dogodila u 28. minutu meča.

Petrov je izveo korner, lopta je išla na drugu stativu, a igrači Reala su uspeli da je izbace van šesnaesterca. Na loptu je u punom trku naleteo Luksa, snažno uputio šut ka golu Kasiljasa, a lopta je kao metak ušla u kazneni prostor.

Na pravom mestu je bio tadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore, koji je desnom nogom iza leđa sproveo loptu među noge Kasiljasu koji nije imao nikakve šanse. Malo je onih koji su ovako uspeli da savladaju legendarnog Ikera Kasiljasa, pa se Mateja Kežman ovim golom upisao u istoriju derbija Madrida.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".