Na listi onih koji primaju vaučere nalazi se oko 4.300 ugostitelja.

Pravo na vaučere za odmor ima osam grupa građana i to penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne naknade, prava na negu drugog lica, ratni vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, kao i radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara.

Korisnici vaučera, mogu biti i stariji od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju.

Oni koji su već ostvarili pravo na vaučere u ovoj godini, ne mogu da podnose prijave za nove.

U prethodnoj podeli, u maju, za samo jedan dan "planulo" je svih 100.000 vaučera za odmor po 5.000 dinara, dok je dan više trebalo u januarskom krugu, odnosno u prvoj ovogodišnjoj "turi" .

Najčešće su se za vaučere prijavljivali penzioneri i najviše su korišćeni za odmor u banjama i planinama.

Inače, vaučeri za odmor se mogu koristiti za usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera u trajanju od najmanje pet noćenja.

Krajnji rok korišćenja vaučera, kako je objavljeno na sajtu vaucerisrbija. com je 20.novembar. 2023.

Kako je ranije kazao državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Uroš Kandić, podela vaučera je izuzetno delotvorna i jedna od najboljih mera za razvoj domaćeg turizma.

- Najpre je spasila domaću privredu od propasti u kovid krizi, povećala znatno broj domaćih turista i kada su prošle kovid mere, a i produžila je sezonu u Srbiji - rekao je on.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".