Mlada manekenka koja je izgubila život, bila je jedno od najprepoznatljivijih lica koje smo mogli videti na naslovnim stranicama časopisa i zaštitno lice poznatog keksa.

Tijana je preminula 2011. godine sa samo trideset godina od sepse posle četiri dana bitke za život. 

-Tijana je bila veliki profesionalac, omiljena među kolegama, svi su voleli s njom da rade. Proputovala je ceo svet, snimila više od 20 reklama u Srbiji, radila i u Engleskoj, Kini, a bila je i zaštitni znak Instituta za transfuziju krvi u akciji: "Tvojih pet minuta, nečiji ceo život" rekla je tada Mina, vlasnica modne agencije u kojoj je Tijana bila.

Foto: Screenshoot

 

Manekenka je otišla kod zubara, pa je posle toga dobila sepsu. 

- Tijanu je boleo zub. Otišla je kod svog stomatologa, koji joj je rekao da ne sme da se usudi na intervenciju jer je bolovala od sistemskog lupusa i imala je ranice po ustima. Moja ćerka je potom otišla na Stomatološki fakultet, gde su joj popravili zub, a onda je sve krenulo naopako - ispričala je tada Tijanina majka Gordana brišući suze za Svet. Nakon popravke zuba, Tijana je dobila temperaturu, a potom je izgubila bitku.

Iza sebe je ostavila jednogodišnjeg sina i supruga kome je jako dugo trebalo da prihvati da njegove žene više nema. 

Kako su mediji tada pisali, Tijana je bolovala od sistemskog lupusa i lako je moglo da dođe do infekcija zbog rana u ustima.

- Inspekcija je utvrdila da nijedan lekar nije odgovoran za njenu smrt. Ona je, nakon što je dobila visoku temperaturu, suviše kasno zatražila medicinsku pomoć i, nažalost, spasa joj nije bilo - rečeno je iz Ministarstva zdravlja.

(Kurir)

BONUS VIDEO: