Emisija "Balkanskom ulicom", autokre i voditeljke Vesne Dedić, završila je dvedeset i petu sezonu emitovanja, a u maju ove godine je snimljena hiljadita emisija.

Dedićeva je tokom rada na tok-šou emisiji ugostila oko 1000 značajnih imena iz oblasti umetnosti, sporta, medicine i drugih javnih poslova. Međutim, iako su mnogi bili i više puta Vesnini sagovornici, autorka i voditeljka nikada nije pozvala jednu od najpopularnijih srpskih pevačica – Jelenu Karleušu.

Foto: V. Danilov

 

 

Na pitanje domaćih medija kako se dogodio ovaj "porpust" Vesna Dedić je imala spreman odgovor:

- Jelenu Karleušu još nisam zvala da gostuje u mojoj emisiji. Mlada je, treba joj još jedan album i onda ću je pozvati. Trenutno imam spisak od 100 gostiju koje bih želela da ugostim, a planiram da snimam još deset godina, koliko mi treba do penzije – izjavilo je poznato TV lice svojevremeno.

Komentar autorke i voditeljke emisije "Balkanskom ulicom" izazvao je ljutitu rekciju Jelene Karleuše tada.

- Ne znam ko je ona i koju emisiju vodi. Šta da objašnjavam posle četvrt veka karijere, koja ide izvan okvira Balkana, jednu takvu bezobraznu izjavu. NJene kolege iz stranih medija vrlo dobro znaju ko sam ja i vrlo sam velika, i porasla, i vrlo poznata da mogu da budem u najgledanijim svetskim šou programima. Možda jednog dana budem gost i kod nje, ako budem čula ko je ona – uzvratila je pevačica.

Foto: ATA images

 

 

Međutim, priča se nije završila na ovome, a Vesna je ne želeći da čitavu situaciju pretvori u medijski rat izjavila:

- Jelena Karleuša je jedna uvažena javna ličnost, čujem da je poznata i u Turskoj. Vrlo je uticajna na društvenim mrežama i ja njeno delo veoma poštujem. A s druge strane, ja kao autor "Balkanske ulice", imam prava da zovem ne one koji su najpopularniji u ovom trenutku (iako ponekad zovemo i takve), već prosto, to je pravo svakog autora. Ja nisam samo urednik i voditelj, ja sam autor. I autor ima prava da odredi koja to osoba u tom trenutku može da kaže nešto iskreno, emotivno, što bi značilo mom krugu gledalaca. Jeleni fali nekoliko balada koje bi mene inspirisale. Osvanula je njena izjava da nema pojma ko sam ja i da sam glupača. Ne postoji javno ličnost koja nije dužna da poštuje medije, a ja ću uvek štititi kolege i profesiju. I ne dozvoljavam da me prave budalom – zaključila je Dedićeva.

(Srbija Danas)

BONUS VIDEO: