Dok je u mnogim kuhinjama maslac namirnica koja se obilato koristi, kod nas to do skoro i nije bio baš slučaj.
Otkako je svima postalo jasno da je neuporedivo zdraviji od margarina i domaćice sa naših prostora počele su da ih stavljaju u kolače i fina peciva.
I dok nekim jelima daje nezamenljiv ukus, u druga se slabo meša. Štaviše, zbog njega su maltene nejestiva.
Prženo meso
Svaka vrsta masnoće na određenoj temperaturi počinje da gori i da dimi. U slučaju maslaca ta je temperatura relativno niska, već na 175 stepeni tako da je bolje upotrebiti neku drugu masnoću ako pečete svinjske kotlete, teleće odreske ili pileći file.
Pročitajte još
Tortilje
Ako sami pravite tortilje, trebalo bi da u fižideru imate svinjsku mast. Ako pokušate li ih pravite s puterom, voda u njemu će sve pokvariti. Mast ima savršenu konzistenciju i neutralan ukus.
Pečeni krompiri
Ako želite da pečeni krompiri budi hrskavi, nemoj ih peći na maslacu. Bolje upotrebite ulje – maslac će ih učiniti gnjecavima, ostaće bez čvrste korice.
BONUS VIDEO:
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".
Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".