Dok je u mnogim kuhinjama maslac namirnica koja se obilato koristi, kod nas to do skoro i nije bio baš slučaj.

Otkako je svima postalo jasno da je neuporedivo zdraviji od margarina i domaćice sa naših prostora počele su da ih stavljaju u kolače i fina peciva.

I dok nekim jelima daje nezamenljiv ukus, u druga se slabo meša. Štaviše, zbog njega su maltene nejestiva.

Foto: Printskrin/Jutjub/Moja mala kuhinja

 

 

Prženo meso

Svaka vrsta masnoće na određenoj temperaturi počinje da gori i da dimi. U slučaju maslaca ta je temperatura relativno niska, već na 175 stepeni tako da je bolje upotrebiti neku drugu masnoću ako pečete svinjske kotlete, teleće odreske ili pileći file.

Foto: Profimedia

 

 

Tortilje

Ako sami pravite tortilje, trebalo bi da u fižideru imate svinjsku mast. Ako pokušate li ih pravite s puterom, voda u njemu će sve pokvariti. Mast ima savršenu konzistenciju i neutralan ukus.

Pečeni krompiri

Ako želite da pečeni krompiri budi hrskavi, nemoj ih peći na maslacu. Bolje upotrebite ulje – maslac će ih učiniti gnjecavima, ostaće bez čvrste korice.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".