Zlatan Ibrahimović važi za čoveka koji samosvesno korača kroz život siguran u to da je najbolji.

Ipak, iako je postao jedan od najboljih i najplaćenijih fudbalera Zlatan ne krije da su ga na početku karijere mnogi osporavali, čak i ponižavali, ajedan koji je sumnjao u njega bio je i njegov rođeni otac.

Otac Zlatana Ibrahimovića, Šefik, poreklom iz Bosne i Hercegovine, prvo vreme je kao imigrant u Švedskoj radio kao domar, a onda je pod stare dane počeo da gradi karijeru pevača narodne muzike!

Veće uspehe i bolji štimung ima u balkanskim kafanama po celoj Evropi nego na Jutjubu, gde njegov kanal prati nekoliko hiljada fanova narodnjaka.

Šefik, poznat i po nadimku Kinko, posvetio je dve pesme Zlatanu (Sine moj, Zlato, Zlatane), rodnoj Bijeljini (Lijepa si, Bijeljino) i Bosni (Vraćam ti se, Bosno), a prvi snimak datira iz 1991. godine, kada je gostovao na TV Sarajevo s pesmom "Teško je voljeti".

 

 

Inače, Šefik je oduvek voleo kafanu, a uz nju i alkohol, a zbog tog zla mu se raspao brak s Ibrahimovićevom majkom - Jurkom. Zlatan je karijeru počeo u timu MBI zajedno sa svojim švedskim vršnjacima, da bi se posle nekoliko godina preselio u tim FBK Balkan. Razlika između dva kluba je bila drastična i stvarali su je očevi na tribinama. Dok su očevi igrača u MBI davali podršku uzvicima "Ajmo, momci. Dobro je!", dotle su u novom klubu očevi psovkama čašćavali svoju decu.

- Vikali su;:"Je*em ti mater u pi**u!" Mislio sam, odlično, baš kao kod kuće. Ovde mi je dobro. On nije gledao moje utakmice, niti me ohrabrivao sa školom. On je imao svoje pijančenje, svoj rat i svoju jugoslovensku muziku - napisao je Zlatan u autobiografiji.

Ipak, takav stav oca prema sinu nije se zadržao zauvek! U jednom trenutku se kod Šefika dogodio preokret i od totalne nebrige postao je posvećeni otac i najveća podrška sinu. Pratio je svaki njegov trening, rezao novinske članke, gledao sve utakmice. Taj odnos se sačuvao do danas!

Gladan sam odlazio na treninge, jer je otac u frižideru držao samo pivo

Zlatan Ibrahimović je svoj težak život sa ocem opisao u autobiografskom delu "Moja istorija: Ja sam Zlatan Ibrahimović", priznavši da je često gladan odlazio na treninge jer je frižider bio ispunjen samo pivom.

U knjizi je tako opisao oca Šefika. Iako je imao pomalo nesrećno detinjstvo s ocem, Zlatan je kasnije postao prisniji s njim. I sam Šefik je shvatio koliko mu je sin uspešan, pa je prestao da pije, a u pojedinim dokumentarcima postoje i scene kako se njih dvoje čuju posle utakmice.

 

 

- Dao sam gol - poručio je Zlatan posle nekog meča Šefiku. - Opet?! Pa ti ne prestaješ - odgovorio mu je otac.

(Stil Kurir)

BONUS VIDEO:

Geri Lineker: DŽud Belingem je pravi vođa, napravio je sjajan potez

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".