Podsetimo, devojčicu je sinoć oko 19 sati napao ujakov pas, rase belgijski ovčar malino, koji je rastrgao njen stomak dok je pokušala da je nahrani u prisustvu dede.

- Devojčica je sa roditeljima došla da nahrani ujakovog psa i želela je to sama da uradi, pa je nepokretni deka odlučio da je on odvede. U jednom trenutku kada su se sa hranom približili životinji ona je zaskočila dete i ščepala je za stomak - kaže meštanin Sremčice i dodaje:

- Tako jako ju je zubima ščepao da se nepokretni deda samo ukopao u mesto pored nje od šoka, ali se odmah pribrao i pokušao da izvuče dete iz zuba krvoločnog psa.

Kako dalje navode komšije ove porodice u Sremčici, pas je toliko bio razjaren da su se detetu videle kosti.

- Kažu da je toliko jaku uhvatio i kidao da joj je otkinuo creva, unakazio dete. Jeziva je i sama pomisao šta se sve tu izdešavalo. Ne znam ni kako su spasili dete, bilo je cike, vriske i uspeli su svi zajedno da uzmu devojčicu koja je puno krvarila - kaže meštanin i dodaje:

- Baba je sve vreme kukala, nije mogla da se pomeri od šoka. Krivila je sebe što je dozvolila deki koji je slabo pokretan da ide s njom da hrani zver, koja do sada nikog nije napala. Krvi je bilo svuda po dvorištu, posle su nesrećni ljudi morali da peru, ma muka ih snašla.

Kako su dalje objasnili meštani vlasnik psa, inače, devojčicin ujak je poznati preduzetnik iz Sremčice koji ima lanac marketa i svi ga znaju.

Da podsetimo, otac devojčice odmah je stavio dete u kola i odvezao je u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovu, gde joj je urađena hitna operacija koja je trajala nekoliko sati. Nakon toga dete je stabilno, a dr Aleksandar Stijačić iz Hitne pomoći naveo je da se dogodio "vrlo brutalan napad na dete kada mu je pas zubima maltene rasporio trbušni zid i deo 12-palačnog creva koji mu je bio izvučen van tela."

- Alarmirana je dečja klinika u Tiršovoj, da se spremi hirurška sala. Nije bilo razloga da ih sanitet presretne, gubilo bi se vreme, dete je tamo odmah ušlo u proceduru u operacionu salu - rekao je on i dodao da je majka sve vreme bila na vezi sa pedijatrom koji joj je davao instrukcije šta sve treba da radi.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".