- Jako retko idem u pekaru, nisam par meseci sigurno, jutros uzmem jednu četvrtinu bureka i jogurt 467 dinara. Četiri evra burek na Banovom brdu, a ljudima skup giros na Sitoniji 3,8 evra. Gde smo mi ovoliko pogrešili? Imamo li udruženje potrošača, spadaju li pekari pod njihovu nadležnost? Koliko treba porodici - napisao je Beograđanin.

Foto: Tviter printskrin

 

Ispod objave su se nizali komentari korisnika ove mreže i potrošača koji su bili saglasni sa tim da burek papreno košta.

- Stvar je u tome da sam bio jako neprijatno iznenađen, čak sam prvo pomislio da je greška, vidim nije, burek šunka, pekarski jogurt i kesa 467 dinara. Pritom burek je toliko mastan da sam trećinu bacio. To je obična pekara uz put nije neko elitno mesto, peciva skoro sva 1.000 dinara po kilogramu - dodao je autor, dok se drugi korisnik nadovezao:

- Brdo je postalo bezobrazno skupo. Giros je odavno 450, mali. Pivo 400-450. Koja je to pekara u pitanju ne znam, ali burek sa jogurtom, van Brda je uglavnom 200-250 dinara.

Foto: P. Mitić

 

Ipak, neki su pisali da je burek sa šunkom inače skup.

- To nije običan burek, već burek sa šunkom i verovatno kačkavaljem i on je svuda najskuplji. Burek sa mesom, sirom košta oko 600-700 dinara po kilogramu, a 300 grama (oko 200 dinara) je sasvim dovoljna mera (po količini u rangu sa običnim girosom) - navodi se u komentaru.

Ostali korisnici su podsetili i da je u ostalim gradovima jeftinije.

- U Kraljevu je burek s mesom 160 dinara - stoji u jednom komentaru, dok u drugom piše:

- Pekare su bile nekada najjeftinija solucija, sad jesti u pekarama je postao luksuz. Izračunajte samo kad bi četvoroclana porodica po jednom nedeljno pojela burek koliko to izlazi mesečno.

BONUS VIDEO:

Recept za uštipke od spelte: Gotovi su za jedan minut

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".