Do pucnjave je došlo oko 10.30 sati, u stanu povređenog muškarca, u voždovačkom naselju Braća Jerković, posle kraće svađe zbog, navodno, novčanog duga.

Policija još istražuje šta se tačno dogodilo između dvojice drugara. Prema nekim informacijama Ivan N. je juče, rano ujutru došao kod Mihajla Č., sa kojim je, navode operativni podaci policije, bio u određenim poslovima.

- Učinilo mi se da sam čuo neke povišene glasove, ličilo je na svađu dva muškarca - ispričao je jedan od komšija zgrade u Zaplanjskoj ulici, gde je došlo do pucnjave. - Ubrzo potom prolomili su se i neki zvuci, nalik petardama. Tek kada sam video kola Hitne pomoći i policiju shvatio sam da se nešto ozbiljno dogodilo.

U stanu je, sav u krvi, zatečen Mihajlo Č., koji je sa teškim povredama prebačen u Urgentni centar. On je odmah operisan i u teškom je stanju. Ima povrde ruke i stomaka.

Posle pucnjave, Ivan N. se dao u beg, a policija je proglasila akciju Vihor. Posle samo pola sata on je uočen, opkoljen i uhapšen. Kod njega je pronađen i pištolj iz kog je, kako se sumnja, ispalio najmanje sedam metaka u Mihajla Č.

Policija je nekoliko sati radila uviđaj u stanu ranjenog muškarca, a na mesto događaja stigao je i tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje je odmah započelo istragu. Ivanu N. je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, posle čega će biti sproveden u Palatu pravde.

- Tužilaštvo sa policijom pokušava da utvrdi motive ove pucnjave i ranjavanja - navodi naš izvor blizak istrazi. - Pominju se novčana dugovanja iz poslova sa one strane zakona, ali to se tek proverava. U ovom trenutku, ne zna se ni ko je kome tu dugovao i da li takva dugovanja zaista i postoje, kao i da li je reč o novcu ili nekoj vrsti robe.

BONUS VIDEO: