Zbog radikalnih principa kojih se pridržava Jelena Đoković, a sa njom i njena porodica, jedan deo javnosti je podržava, dok drugi ima zamerke. Način ishrane je posebno u centru pažnje.

Interesantan je stav supruge Novaka Đokovića o kafi i kofeinu. Jelena je u svom blogu od pre nekoliko godina pisala na temu "Kako sam otkrila šta je najbolje za moje zdravlje". Tom prilikom se pozabavila upravo jednim od najpopularnijih napitaka otkako postoji svet – kafom. Kofeinom, da budemo precizniji.

- Ne pijete kafu? Baš nikad? Čak ni ujutru? Sigurno? Kako onda ostajete budni ceo dan – pitala je Jelena pratioce i otkrila da ni ona ne konzumira kafu.

Foto: Profimedia

 

 

– Ne koristim kofein ni u kakvoj formi. Čak ni u zelenom čaju. Možda kafa ne predstavlja porok za većinu ljudi, ali meni je porok sve što bi moglo da kod mene izazove zavisnost koje ne bih mogla da se oslobodim. Nikad mi se nije dopadala pomisao da izgubim kontrolu nad svojim telom. 

– Ako ne koristim kofein, kako bih se opustila, održala fokus i ostala budna, šta je alternativa? Malo sam istraživala i dobila mnogo dobrih ideja i predloga. Pronašla sam svrhu u promeni načina razmišljanja o hrani, vežbanju, zdravlju generalno. Sve je dobilo više smisla kada sam uložila više vremena kako bih to bolje razumela.

Foto: Profimedia

 

 

Drugom prilikom Jelena je otkrila da je probala kafu kad je bila mlađa.

– Nije mi se dopala. Zapravo, povraćala sam cele noći posle toga.

Dakle, zamena za kafu mogla bi da bude – zdrava hrana.

BONUS VIDEO: