Pre tri godine Akin je imao probleme sa dugogodišnjom izabranicom Sandrom zbog gledanja fotografija sa jednom od najfatalnijih Srpkinja. Jednom prilikom u naletu besa, Sandra mu je poručila da ne želi da ga vidi. 

- Akin i Sandra trebalo je da se venčaju, ali izgleda da neće biti ništa od toga - rekao je izvor blizak paru svojevremeno i dodao:

- Ma, on se ne "skida" s Jeleninog Instagrama.

Glumac je i dalje u skladnoj vezi sa svojom lepšom polovinom, ali i dalje lajkuje našoj divi fotografije. 

Akin Akinozu je rođen 23. septembra 1990. godine u Ankari u Turskoj i jedino je dete glumice Ozlem Akinozu i vlasnika restorana Tamera Akinozua. NJegov deda po majci, Sureia Arin, bio je jedan od prvih TV voditelja na TRT-u (Turska radio i televizija). NJegov pra-ujak Suha Arin poznat je kao „otac turskih dokumentarnih filmova“. Kako vuče korene iz jedne veoma uspešne i umetnički orjentisane porodica, ne iznenađuje činjenica što je uplovio u glumačke vode, iako je matematičar po struci.

Akin je pohađao srednju školu TED u Ankari, a zatim je studirao matematiku na Univerzitetu Kalifornije, Berkli, gde je živeo oko 6 godina pre nego što je odlučio da postane glumac i osvoji srca brojnih dama širom sveta.

U privatnom životu važi za velikog zavodnika i miljenika žena, a u svoju izabranicu Sandru Pestemalcijanje je više nego zaljubljen i obožava je. Nema naviku da priča o sebi i misli da to nije potrebno da bi postigao uspeh. Trudi se da svoj privatni život sačuva daleko od očiju javnosti.

- Za mene je proučavanje matematike kao proučavanje univerzalnog jezika. Za fakultet sam izabrao 'Berkli', vrlo brzo se snašao i shvatio da mi to ide od ruke. Nakon studija sam izabrao glumačku profesiju, jer me zanimaju međuljudski odnosi, emocije koje upravljaju ljudima, ali i problemi među njima - izjavio je jednom prilikom Akin.

Foto: ATA images

 

Vrlo malo se zna o Sandri koja je jermenskog porekla, ali je u jednom razgovoru istakao da je ona ta životna saputnica: 

-Svi tražimo odgovor na to pitanje. Tako nešto sam osetio sa mojom sadašnjom partnerkom. Svaki dan joj pokazujem da je ona ta, nekad osmehom, nekad rečima, nekad pogledom - zaključio je.

(Informer)

BONUS VIDEO: