Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je upozorenje na visoke temperature kao i najavu zbog pojave magle. 

Upozorenje na visoke temperature je na snazi do 29. avgusta. "Do utorka zadržaće se veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom od 33 do 37 °S", objavljeno je na sajtu RHMZ. U najavi koja je objavljena navodi se pojava magle. 

"U narednih sat vremena po kotlinama jugozapadne Srbije, kao i na Pešterskoj visoravni, magla koja će smanjivati vidljivost na manje od 500 metara, a lokalno i na manje od 100", navedeno je. Na snazi su dva meteo alarma, žuti i narandžasti. 

Žuti meteo alarm je na snazi u Beogradu, Šumadiji i jugozapadnoj Srbiji. "Vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", objavljeno je.

Narandžasti meteo alarm je na snazi u ostalim delovima Srbije. "Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", navodi se na sajtu RHMZ. 

BONUS VIDEO: