Ivana Vuleta je svakako osoba koja izaziva nacionalni ponos. Nema osobe koja nije ostala zatečena njenim neverovatnim skokom i zapaženim uspehom. Ali samo pre par meseci, Srbi su joj nešto gadno zamerili.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Naime, kada se udala za Marka Vuletu, Ivana je promenila prezime. Pa se tako od tog momenta na takmičenjima pojavljivala pod prezimenom Vuleta, umesto Španović sa kojim je osvojila bezbroj medalja.

Ali Ivana je kao i uvek ostala dosledna sebi i svojim principima pa sada možemo samo da joj se divimo na odlučnosti i stavu.

Malo ko zna da je Ivana završila Srednju poljoprivrednu školu u Zrenjaninu, te da potiče iz porodice sportista. Ivanina mama Vesna, bavila se atletikom i vodila je jedno vreme školicu atletike.

Ivana je veliki ljubitelj tetovaža i ima ih po celom telu, mada je neke od njih uklonila. Egipatski simboli, karte i stihovi pesama deo su tetovaža na telu Ivane Španović.

Svaka od njih ima neku simboliku. Prvu je navodno posvetila vereniku Vladimiru sa kojim je kasnije raskinula vezu.

Na leđima i ispod grudi su ispisani stihovi pesama Đorđa Balaševića. Napred je stih iz Uspavanke za dečaka: Olujno je tamo gore, gde nas nije puno stiglo; a na leđima iz numere Luzer: Ali kad dođem kući tu si ti, e tu će tvrđavicu malo teže srušiti.

Ivana je takođe imala tetovažu mape sveta u crvenoj boji, karte as pik i dame i kralja, ali nije ih sve zadržala.

BONUS VIDEO: