Nakon razvoda 1969. godine, iste godine kneginja se udala za Nila Roksburga Balfora, s kojim ima sina Nikolasa, a sa trećim mužem dr Manuelom Uljou Elijasom, nekadašnjim premijerom Perua, venčala se 1987.

Foto: N. Fifić

 

 

Ipak, između drugog i trećeg braka, princeza je imala veliku ljubav. LJubav Jelisavete Karađorđević bio je slavni glumac velškog porekla, Ričard Barton, za koga je bila verena 1974. godine.

Jedina fotografija Jelisavete Karađorđević i Ričarda Bartona, koja i dan danas kruži internetom, nastala je tokom snimanja zajedničkog filma iste godine, a dokaz je da su bili jedan od najlepših parova u to vreme.

Iako se šuškalo i govorilo da su bili izuzetno zaljubljeni jedno u drugo, knjeginja je jednom prilikom ispričala istinu.

 

 

- Nije to bila velika ljubav, on je hteo da se oženi princezom, a ja sam želela da postanem glumica u Holivudu - rekla je Jelisaveta jednom prilikom.

Pomenuti film koji je par snimao nije bio završen, a pričalo se da je njihova veza okončana zbog Ričardove sklonosti ka alkoholu. Inače, on se samo godinu dana kasnije opet oženio sa glumicom Elizabet Tejlor.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".