Nikolina Kovać visoka 178 centimetara sada - tri meseca nakon drugog porođaja ima 64 kilograma. Ona je, kako je ispričala ranije, imala čak 40 kilograma viška.

Foto: Instagram/nikolina.kovac

 

Pevačica je nakon prve i nakon druge trudnoće isto hranila, ali je ključna razlika između dijeta bila u količini obroka.

"Posle prvog porođaja porcije su bile minimalne i nedovoljne, što je bilo potpuno pogrešno jer najvažnije je smršati, a ostati zdrav". Sada organizmu pruža "sve što mu je potrebno" kako bi obavila sve obaveze pevačice i mame i imala energiju za novi dan.

DORUČAK: sedam kašika ovsenih pahuljica, potopljenih u toploj vodi, dve mandarine, kašičica grožđica.

UŽINA: izblendirana cvekla i šargarepa.

RUČAK: 300 g pilećeg belog mesa sa brokolijem i salatom po želji (najčešće zeleno povrće).

VEČERA: salata sa tunjevinom.

Foto: Z. Jovanović Mačak

 

TOP SAVET: "Pijem dosta vode i preferiram brzi hod, jer zbog carskog reza nisam želela da se odmah posvetim jačim treninzima, ali s obzirom da su prošla tri meseca od porođaja, uskoro krećem da intezivnije treniram".

NAJVEĆA KRIZA: "Katkad prekršim dijetu jer mi se jede nešto slatko, ali se već naredni dan vratim na staro. Red, rad i disciplina su, ipak, ključni. Ništa nije slučajno".

NIKOLININ JELOVNIK:

DAN 1

Doručak: ovsena kaša sa jabukom i grožđicama.

Potrebno je: 1⁄3 šolje (30 g) ovsenih pahuljica, 100 ml vode/ biljnog mleka, 1⁄2 jabuke, 15 g grožđica i cimet.

Priprema: ovsene pahuljice prelijte vodom ili biljnim mlekom, dodajte jabuke, grožđice i cimet. Dobro promešajte.

Užina: sok od šargarepe, cvekle i jabuke.

Ručak: 150 g grilovanog pilećeg belog mesa i salata od šargarepe.

Za salatu je potrebno: 1⁄3 kašičice kima, sok od limuna, 1 supena kašika ulja, cimet, aleva paprika, 1,5 šolja rendane šargarepe, korijander ili drugi svež začin (peršun).

Priprema: iseckati povrće, preliti sokom od limuna i uljem. Promešati, dodati začine pa ponovo izmikasti.

Večera: 150 g grilovane ribe ili konzerva tunjevine i salata duga.

Za salatu je potrebno: 1 šargarepa, 1 šolja rukole, 2 šolje zelene salate, 1 supena kašika ulja, 1⁄2 kašike limunovog soka.

Priprema salate: povrće iseći na sitne komade. Dodati u činiju, preliti uljem i limunovim sokom i dobro promešati sastojke.

Foto: P. Milošević

 

DAN 2

Doručak: ovsena kaša sa kivijem i orasima.

Potrebno je: 1⁄3 šolje (30 g) ovsenih pahuljica, 100 ml vode/ biljnog mleka, 1 kivi, 15 g grožđica, cimet.

Priprema: iseći kivi na kolutove. Ovsene pahuljice preliti vodom ili biljnim mlekom. Dodati u kašu voće i grožđice. Zasladiti cimetom.

Užina: sok od cvekle, jabuke i pomorandže.

Ručak: 150 g grilovane piletine i salata.

Za salatu je potrebno: 1 šolja kupusa, 1⁄2 šolje šargarepe, 1⁄2 šolje cvekle, 1 supena kašika ulja. Priprema: izrendati povrće i začiniti sa 1 supenom kašikom ulja.

Večera: 200 g grilovane piletine, ribe ili konzerva tunjevine i salata duga.

Potrebno je za salatu: 1 šargarepa, 1 krastavac, 1 šolja crvenog kupusa, 1⁄2 praziluka, 1 šolja zelene salate, 1 supena kašika ulja, 1⁄2 kašike limunovog soka.

Priprema salate: iseckati povrće, staviti u činiju, preliti uljem i limunovim sokom. Promešati i servirati uz piletinu, ribu ili tunjevinu.

DAN 3

Doručak: ovsena kaša sa mandarinama.

Potrebno je: 1⁄3 šolje (30 g) ovsenih pahuljica, 100 ml vode/ biljnog mleka, 2 mandarine, 15 g grožđica, cimet.

Priprema: vodom ili biljnim mlekom preliti ovsene pahuljice. Promešati. Dodati komadiće mandarina i grožđice. Posuti cimetom.

Užina: sok od cvekle, jabuke i grejpa.

Ručak: grilovano povrće (100 g grilovane crvene paprike, 100 g grilovanih tikvica, 100 g plavog patlidžana) sa kockicama belog mesa (200 g), sveža salata po izboru.

Večera: Cezar salata sa tunjevinom.

Foto: Printskrin/Jutjub/Kuhinja za 10

 

Za salatu je potrebno: konzerva tunjevine, 2 parčeta ražanog dvopeka, 50 g zelene salate, 100 g paradajza, 100 g paprike, 20 g feta sira, 20 g maslina, 2 kafene kašike ulja, sok od limuna i so.

Priprema: sipati tunjevinu u činiju. Dodati prethodno iseckano povrće, sir i parčiće dvopeka i masline (cele ili iseckane). Začiniti sa 2 kafene kašike ulja, sokom od limuna i soli.

DAN 4

Doručak: ovsena kaša sa jagodama.

Potrebno je: 1⁄3 šolje (30 g) ovsenih pahuljica, 100 ml vode/ biljnog mleka, 1 šolja jagoda, 15 g grožđica, cimet.

Priprema: iseckati jagode na sitne komade. Ovsene pahuljice prelijte vodom ili biljnim mlekom. Dodati voće i grožđice. Na kraju dodati cimet.

Užina: sok od cvekle, jabuke i šargarep.

Ručak: 200 g grilovanog pilećeg belog mesa i zimska salata.

Foto: N.Skenderija/A.Stanković/M.Anđela

 

Za salatu je potrebno: 2/3 šolje brokolija, 2/3 šolje karfiola, 20 ml vode, 15 g maslina bez koštica, 2 sušena paradajza, 15 ml limunovog soka, beli luk u prahu, origano, prstohvat šećera, so.

Priprema: svo povrće staviti u činiju. Dodati vodu i limunov sok. Promešati i začiniti.

Večera: hladna salata.

Potrebno je: 2 šolje iseckane zelene salate, 50 g crvenog luka, 1 konzerva tunjevine (komadi u salamuri), 50 g kuvanog kukuruza, 20 g maslina, 30 g feta sira, 1 kafena kašika ulja.

Priprema: dobro promešati tunjevinu i povrće. Dodati masline i feta sir. Preliti uljem. Izmikasati.

DAN 5

Doručak: ovsena kaša sa malinama.

Potrebno je: 1⁄3 šolje (30 g) ovsenih pahuljica, 100 ml vode/ biljnog mleka, 1 šolja malina, 15g grožđica, cimet.

Priprema: promešati pahuljice sa vodom ili biljnim mlekom. Dodati voće, grožđice i posuti cimetom.

Užina: sok od cvekle, jabuke, šargarepe i celera.

Ručak: 150 g pilećeg belog mesa sa brokolijem i sveža salata po izboru.

Potrebno je za glavni obrok: 150 g belog mesa, 1 kafena kašičica ulja, 1.5 šolja brokolija, 50 ml kisele pavlake.

Priprema: meso lagano popržiti na ulju. Kratko prokuvati brokoli pa izblendirati zajedno sa pavlakom. Prilog od brokolija servirati uz meso.

Večera: tuna salata.

Potrebno je: 1,5 šolja miksa zelene salate, rukole, spanaća, 1 konzerva tunjevine, 100 g crvene slatke paprike, 100 g paradajza, 100 g krastavaca, 20 g maslina, 1 kafena kašika maslinovog ulja, limunov sok, himalajska so.

Priprema: iseckati povrće, sjediniti sa tunjevinom, dodati masline. Preliti limunovim sokom pa začiniti himalajskom soli.

kurir.rs/blicžena

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".