Košarkaši Srbije izgubili su finalnu utakmicu na Mundobasketu od Nemačke rezultatom 84:77.

Selektor Svetislav Pešić istakao je na konferenciji za štampu da se određene stvari u sklopu srpskog košarkaškog saveza moraju promeniti.

- LJudi koji su zaduženi za košarku u Srbiji moraju nešto da urade inače ćemo biti srećni da se kvalifikujemo za Svetsko prvenstvo. A medalja neće biti. To sam rekao jasno. Mi nemamo ligu! Ne postoji liga u Srbiji, kako mi mislimo košarku da razvijamo bez lige. Pogledajte sad nemačku košarku! Međutim Nemačka ima već 20 godina jedan od najbolje organizovanih sistema takmičenja. Nije ni čudo što ovako igraju, što su napravili toliko igrača, a nije ni čudo što je Španija napravila ovakav rezultat godinama. Ako se u najskorije vreme ne desi nešto, ako mi sada posle ovoga što se desilo ovde na SP ne sednemo i ne prihvatimo istinu da moramo da a se spremimo za sledeći olimpijski ciklus. Da se uredi sistem takmičenja, a toga nema! Ako toga ne bude bilo neće se ovo ponovtii! Nemojte me više vući za jezik - oštar je bio Pešić!

FOTO: M. Vukadinović

 

Srbija je posle nerešenog prvog poluvremena (47:47) slabije otvorila drugi deo igre, što su Pancer predvođeni raspoloženin Denisom Šrederom znali da iskoriste.

Najzapaženiji među orlovima bio je Aleksa Avramović sa postignutih 21 poena, dok je kod Nemaca Šreder ubacio 28 poena.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".