Rođen je 25. novembra 1951. godine u Brodarevu, na Limu, u Srbiji. Završio je Gimnaziju u Priboju. Diplomirao je glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, 1974.

Prvu značajniju ulogu ostvario je u TV seriji "Otpisani" (1974). Bio je jedan od najpopularnijih domaćih dramskih umetnika. Glumio je u velikom broju filmova i pozorišnih predstava. Ostao je upamćen po ulozi Šćepana Šćekića u srpskoj TV seriji Srećni ljudi (1993—1996), zahvaljujući kojoj je stekao veliku popularnost u Srbiji, pa i šire.

Preminuo je 25. marta 2006. od infarkta. Komemorativni skup je održan na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Po želji porodice niko nije držao govor, već je preko razglasa pušten Lazovićev monolog u poemi svetog Nikolaja Velimirovića "Kosovski zavet cara Lazara".

Foto: reprint TV Novosti

 

 

Lazović je sa suprugom Brankom dobio četvoro dece, a jedno od njih je i sin Vuk koji je uspešan sportista.

 

 

Vuk je rođen 1988. godine u Beogradu, a sportsku karijeru započeo je u rukometnom klubu Partizan. Vuk je oženjen rukometašicom Barbarom Varlec, koja je poreklom iz Slovenije. Sa njom ima sina Luku, a njihov porodični dom je u Podgorici.

Vuk je jednom prilikom o svom slavnom ocu, koga je istetovirao na ramenu izjavio:

- Ne moram da kažem koliko mi nedostaje, pogotovo u ovakvim momentima, ali to je život. Od samog starta rekao sam sebi da moram da nastavim. Imam brata, sestre i mamu. Znao sam da ne mogu ništa promeniti, a morao sam i njima da pomognem. Otac mi stoji istetoviran na ramenu. Ceo život borim se da njegovo ime ne obrukam. Mislim da nisam i nikada ga neću obrukati.

Foto: Instagram Printskrin/lazovicvuk

 

 

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".