Više od 20 stranih turista se navodno otrovalo u poznatom hotelu u Hrvatskoj, piše "Slobodna Dalmacija". Više turista je tražilo lekarsku pomoć u razmaku od svega nekoliko sati.

Imali su iste simptome - mučninu, povraćanje i dijareju. Kod nekih se uz sve navedeno javila i visoka temperatura, navodno od čak 40 stepeni.

"LJudi su iscrpljeni i potrošeni, nekima su zdravstvene tegobe polako prošle, ali deo još trpi bolove i teškoće", kaže jedan gost iz Bosne i Hercegovine.

Čovek je dodao da je tražio pomoć zbog svog deteta koje je povraćalo ceo dan. Na kraju je moralo na infuziju.

"Moja supruga još nije dobro. Nadam se da će uskoro biti bolje. Na hitnoj su nam rekli da prema simptomima pretpostavljaju da se radi o trovanju hranom, ali i da bi trebalo da urade detaljnije analize radi potvrde uzroka. Čini mi se da se velike količine nepojedene hrane od ručka do večere prepakuju ili se sledećeg dana podgrevaju. Videli smo dosta salata s majonezom, a nakon ovoga više majonez nisam video u ponudi. Doktori su nas pitali da li dete jelo majonez, jaja i piletinu jer od te hrane, ako se pokvari, najčešće nastaju ovakvi simptomi. Vidim i da je zatvoren bazen u hotelskom dvorištu", priča čovek.

On se potom obratio menadžeru hotela. Menadžer hotela tvrdi da je u pitanju viroza.

"Nakon svega tvrde da je reč o virozama. Pa da je reč o virozi, pojavile bi se dan pre i trajale bi dan kasnije, ali koliko znam posle situacije koju trpimo više niko se više nije razboleo", navodi turista iz Bosne i Hercegovine.

On smatra da uprava hotela pokušava da zataška ceo slučaj. Kaže da su im refundirani troškovi.

"Slučaj je navodno prijavljen, ali nas niko od nadležnih institucija nije kontaktirao da se vidi o čemu se tu stvarno radi i da vidi naše nalaze već se sve 'vodi' pod sumnjom na virozu. Mi smo u hotelu prijavili da smo bili na hitnoj. Refundirali su nam troškove dva noćenja, čujemo da su isto uradili i drugim ljudima, ali čovek planira letnji odmor još od februara i onda dođe ovde i gotovo celi odmor provede u mučnini i dijareji", navodi ovaj muškarac.

Navodno su neki gosti napustili hotel. Za kraj je rekao i da je inspekcija stigla, ali da nema zvanična saznanja o tome.

(Mondo)

BONUS VIDEO: