- Po nalogu javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tuzilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 časova prema S.S. (49) zbog sumnje da je učinio krivično delo izazivanje opšte opasnosti u podstrekavanju. Postoje osnovi sumnje da je S.S. podstrekao tri lica( od kojih je jedno maloletno) da izazovu požar na automibilu marke "mini" koji je bio parkiran u Beogradu u ulici Sarajevska u blizini Mostarske petlje, a što su navedena lica, čiji je identitet u međuvremenu utvrđen, i učinila dana 14. juna ove godine oko 02.30 časova - saopšteno je iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Kako se navodi, oni su zapalili automobil, a plamen je oštetio i susedno vozilo, kao i izlog prodavnice, čime su naneli veću materijalnu štetu.

- Nakon operativnog rada MUP, Odeljenje za istraživanje požara i havarija u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu utvrđen je identitet neposrednih izvršilaca ovog krivičnog dela, te je danas uhapšen i nalogodavac S.S. koji će biti saslušan u svojstvu osumnjičenog pred postupajućim javnim tužiocem sutra - dodaje se u saopštenju.

Nakon saslušanja osumnjičenog, u zavisnosti od njegove odbrane, kao i u zavisnosti od postojanja zakonom predviđenog osnova i drugih okolnosti tužilaštvo će, kako je saopšteno, odlučiti da li će predložiti Prvom osnovnom sudu u Beogradu da odredi pritvor prema osumnjičenom, te će u dokaznom postupku ispitati oštećenog, svedoke, pribaviti eventualne snimke kamera i preduzeti druge radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima se odigrao ovaj krivičnopravni događaj i prikupili svi relevantni dokazi.

(Kurir.rs)

BONUS VIDEO: