- U naredna dva sata u Vojvodini još ponegde sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom sa grmljavinom - stoji u RHMZ najavi.

Sutra oblačno sa kišom

Kako su meteorolozi najavili, naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom koje se očekuje da će u subotu (23.09.) posle podne zahvatiti severne i zapadne, u toku noći ka nedelji (23./24.09.) i u nedelju (24.09) proširiće se i na ostale krajeve Srbije uz intenziviranje padavina i lokalnu pojavu kratkotrajnih vremenskih nepogoda praćenih gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina od 30 do 70mm, lokalno i više i to naročito u severnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji.

U nedelju pad temperature

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom koje će u toku noći ka nedelji (23./24.09.) zahvatiti područje Beograda intenziviraće se u nedelju pa su u pojedinim delovima grada moguće kratkotrajne vremenske nepogode sa velikom količinom padavina od 20 do 40mm, lokalno i više, navodi se u RHMZ upozorenju.

Da podsetimo, Republički hidrometeorološki zavod izdao je ranije danas upozorenje na kratkotrajne pljuskove i grmljavinu danas posle podne i uveče. Prema njihovoj vremenskoj prognozi, lokalno će biti praćeni gradom i količinom padavina od 10 do 20 mm za kratko vreme.

BONUS VIDEO: