Ovo ostrvo je toliko posebno jer do njega ne može da dođe dobar deo svetskog stanovništva, tačnije – nijedan muškarac!

Pre nekoliko godina je jedna preduzetnica prodala svoju kompaniju i kupila ovaj komadić raja na Zemlji, s ciljem da stvori savršenu oazu isključivo za žene. Sve pripadnice lepšeg pola na ovom ostrvu mogu da provedu nekoliko dana i posvete se sebi, svom telu, umu, duši…

Kako je nastalo ostrvo za žene

Zajednica poznatija kao SuperOna, koja okuplja žene širom sveta kako bi jedna drugoj pomogle da žive zdrave, osnažene živote, zamisao je Kristine Rot, koja je do pre nekoliko godina vodila konsultantski posao vredan više miliona evra. Odlučila je da proda svoju kompaniju kako bi isprobala nešto sasvim novo.

- Odlučila sam svoju energiju da usmerim na nešto zabavno i nešto što me nadahnjuje pa sam stvorila mrežu jakih žena. Tako sam došla na ideju za ostrvo SuperOna. Želela sam ženama da dam prostor da budu ono što jesu i uče jedna od druge, daleko od spoljnog sveta - izjavila je tokom pokretanja projekta ova uspešna žena o kojoj su pisali najuticajniji svetski mediji.

Otkad je pokrenut projekt 2018. godine, ostrvo je okupiralo maštu žena širom sveta koje su prigrlile njegovu lepotu i samoću, koristeći ga kao lek za dušu i katalizator za kreativnost.

Muškarcima zabranjen pristup

Na ovom stenovitom bespuću, ogrnutom borovom šumom, nalazi se zaštićeni prostor oslobođen od pritisaka svakodnevnog života u društvu kojim dominiraju muškarci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jackie Kido (@jacks9696)

- Naše SuperOna ostrvo je podmlađujući i siguran prostor gde žene mogu ponovo da otkriju sebe i svoje želje, mesto gde mogu da budu svoje - kaže Rot.

Vazduh na ovom ostrvu je jedan od najčistijih na svetu, obogaćen mirisom borovine koji je pravim melem za dušu i telo.

Aktivnosti su uglavnom usmerene na zdravlje i dobrobit žena, uključujući jogu, meditaciju i časove kuvanja, kao i energičnije aktivnosti poput veslanja na dasci i plivanja.

Za one koje više vole miran odmor među drvećem, postoje mogućnosti za traženje hrane u šumi, dok plaža sa zlatnim peskom nudi prostor za sunčanje. Savremene viseće mreže i prostori za odmaranje pozivaju posetiteljke da se opuste uz dobru knjigu.

BONUS VIDEO: