U razmeni vatre između takozvane kosovske policije i Srba sa severa Kosova stradala su trojica Srba - I. M, S.N. i B.M.

Vest je potresla ceo region, a tim povodom oglasila se i estrada.

Kebin sin, Igor Kojić, objavio je fotografiju sa stradalim Srbinom.

Stradali dečko bio je njegov drugar, sa kojim je jednom prilikom obišao manastir Gračanicu, gde je i nastao zajednički selfi.

- Polje kao nijedno, nad njim nebo, pod njim nebo i na njemu moj drug - napisao je Kojić u ranijoj objavi na Instagramu koju je sada ponovo okačio.

 

 

Podsetimo, I. M. (50) je bio otac dvoje dece, a radio je kao vozač saniteta u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica. Drugi nastradali je S.N. (31) iz Zvečana. Kako navode lokalni mediji i meštani, S.N. je bio pošten i dobar čovek, a juče je ranjen i podlegao je povredama od metka Kurtijevih specijalaca u napadu u Banjskoj. B.M. koji je takođe nastradao je pre nekoliko meseci postao otac, ali je, nažalost, podlegao povredama.

Srbin koji je učestvovao u incidentu kod Banjske i koji je je ranjen tokom sukoba sa Kosovskom policijom, operisan je u Prištini i u stabilno je stanju, potvrđeno je iz Univerzitetskog kliničkog centra tzv. Kosova, javlja Koha a prenosi Kosovo-online.com.

Foto: Novosti

 

 

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji 26, 27. i 28. septembar proglašavaju se danima žalosti povodom pogibije naših sugrađana u tragičnom događaju u Banjskoj, u opštini Zvečan, saopštila je danas Srpska lista.

U saopštenju se navodi da će u srpskim sredinama na teritoriji Kosova biti otkazani svi događaji zabavnog karaktera u organizaciji organa lokalnih samouprava i institucija.