Ona je otkrila da su je dok je išla u školu zvali "štreberka", ali to joj, kako kaže, nije smetalo.

- Ja sam sebe uvek smatrala štreberom, iako ta reč nije imala dobru konotaciju u društvu. Uvek sam sebe doživljavala kao osobu koja voli da uči i koja ima neki cilj - rekla je Jelena jednom prilikom gostujući u Jutarnjem programu na RTS-u i istakla da je dobro biti štreber.

Kako kaže, sada kada priprema Taru i Stefana za školovanje, priseća se svojih školskih dana i uči zajedno s decom.

Foto: Profimedia

 

 

- Sećam se svog detinjstva, ali sam dosta i zaboravila. Sada sam, kao odrastao čovek, poželela da to obnovim, a i da se pripremim za moju decu. Oni onda vide kako ja učim, u našoj kući učenje je osnova svega. U svemu što radimo smo vrlo radoznali. Ja ih uvek podstičem pitanjima, da bi promišljali i uvek ih pitam: "Šta ti misliš...?", jer želim da vidim njihov tok razmišljanja - otkrila je Jelena Đoković, te dodala:

- Mi imamo dosta razgovora, čitamo knjige, to su nam bitne rutine pred spavanje koje nikad ne propuštamo. Ponekad izvlačim iz naftalina neke svoje uspomene i pričam im kako je meni tada bilo, a često se i pravim naivna, kao da nešto ne znam, pa onda oni mene podučavaju - zaključila je.

Podsetimo, Jelena je rođena 17. juna 1986. godine u Beogradu.

Kao dete je živela sa svojom porodicom u Kosovskoj ulici, ali se seća da je kao mala najviše vremena provodila kod bake i deke koji su živeli u zapadnom delu Šumadije, u opštini LJig. Obožavala je da odlazi kod njih, a kako kaže svaku njenu peticu u školi proslavljali bi tako što bi naručivali pesme preko radija.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".