Za njih saznamo sasvim slučajno onom starom metodom "dobar glas daleko se čuje". To je slučaj i sa Ferdi Berišom, vozačem autobusa novosadskog JGSP-a čiji herojski čin je dotakao Novosađane.

Naime, kako je na zvaničnoj Instagram stranici podelilo ovo Javno gradsko saobraćajno preduzeće, Beriša je juče dok je vozio autobus preko Petrovaradinskog mosta video jednu ženu kako pokušava da skoči u reku.

- Naš vozač Ferdi Beriša juče je spasao jedan život. Vozeći preko Petrovaradinskog mosta ugledao je ženu sa očiglednom namerom da skoči u reku, izašao je brzo iz autobusa i uspeo da je spreči u naumu. Plemenitost pre svega! Ponosni smo na našeg dobrog Berišu! - naveli su iz JGSP-a.

Ovaj Novosađanin je tim činom spasao svoju sugrađanku. Bez razmišljanja, kako je zahtevala situacija u kojoj se mora odmah reagovati, Beriša je uspeo da je odgovori od namere da sebi oduzme život. NJegov plemeniti potez treba da bude inspiracija svima.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

(Blic)

BONUS VIDEO: