- Optuženome su stavlja na teret da je dana 26.04. i 13.07.2023. godine neovlašćeno, u manjoj količini i za sopstvenu upotrebu, držao supstance koje se nalaze na listi Pravilnika o ustvrđivanju spiska psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, i to opojnu drogu kanabis neto težine 0,31 gram i opojnu drogu hašiš-smola kanabisa neto težine 0,49 grama - navodi se u saopštenju OJT u Smederevu.

Kako navode, ppravdano se sumnja i da je A.M. dana 06.08.2023. godine u večernjim satima u Mramorku oštećenome, sa kojim je u njegovoj kući konzumirao alkohol, najpre zadao jedan udarac pivskom flašom u predelu glave, od kojeg udarca je oštećeni pao, nakon čega mu je zadao više udaraca rukama i nogama u predeluglave i tela, nanevši mu kritičnom prilikom teške telesne povrede u vidu preloma levog slepoočno-temenog dela krova lobanje, preloma jagodične kosti sa dislokacijom, preloma gornjovilične kosti, kao i brojne lake telesne povrede u predelu glave i tela.

Najzad, dana 30.08.2023. godine optuženi je u prostorijama tužilaštva, prilikom saslušanja u svojstvu osumnjičenog, drskim i bezobzirnim ponašanjem značajnije ugrozio spokojstvo građana i teže remetio javni red i mir na taj način što je u alkoholisanom stanju najpre u kancelariji daktilobiroa počeo da viče i psuje, pa je nakon što je osoblje tužilaštva pokušalo da ga smiri izašao na hodnik i nstavio sa uvredama i psovkama, u prisustvu zaposlenih i stanaka, da bi napokon samoinicijativno napustio prostorije tužilaštva.

Nakon događaja od 30.08.2023. godine prema A.M. je određen pritvor, koja mera traje i u trenutku podnošenja optužnog predloga, kojim je predloženo i da se pritvor produži, a u toku istrage je utvrđeno da je prilikom navedenog događaja imao 1,70 promila alkohola u organizmu.

Tužilaštvo je optužnim aktom predložilo da sud optuženog oglasi krivima i osudi na kaznu zatvora.

(Kurir.rs)

BONUS VIDEO: