Brat Duleta Savića nije toliko dobro poznat javnosti kao njegov slavni blizanac i "Zvezdina" zvezda, ali Dragan Savić deli mnogo zajedničkih stvari sa svojim tek nekoliko minuta mlađim bratom. Blizanci su rođeni prvog juna 1955. godine i osim što su delili majčinu utrobu kasnije se pokazalo da dele i ista interesovanja pa je Dule navodno ljubav prema fudbalu počeo da gaji tek kada je jednom prilikom otišao da zameni brata.

Foto: Milena Anđela

 

 

- Počeo sam da igram fudbal kao i svi klinci, s tom razlikom što je u mom dvorištu živeo Dragan DŽajić. Taj momenat je svakako značajan za moju biografiju. Moj brat blizanac Dragan igrao je kao levi bek u "Jedinstvu" i bio je pozvan na pionirski turnir u Borovu, 1970. godine. Ali, dogodilo se da je povredio nogu a pošto su nam inicijali isti, ja sam otišao na taj turnir.

 

 

- Ma koliko se trudio da budem levi bek, sve vreme utakmice trčao sam napred na mestu levog krila. Pitaju me u poluvremenu: "Mali, ko si ti?" "Ja sam Dušan!" "Pa što si ti došao?" "Pa pisalo je D. Savić?!" "Ajde, dobro. Kad si došao, igraj!" Stavili su me da igram na mestu levog krila i postigao sam tri gola - ispričao je jednom prilikom slavni fudbaler a brat Duleta Savića takođe je nastavio tim putem ali manje uspešno.

 

 

Brat Duleta Savića i nekadašnja zvezda fudbala zajedno su pozirali tokom mladalačkih dana odeveni u iste košulje a sećanje na taj trenutak nedavno je podelila Duletova supruga Marina Rajević Savić. Sličnost je zbilja primetna, a mogla se uočiti još tokom dečačkih dana kada su pozirali zajedno sa čuvenim DŽajom. Na još jednoj slici koja je dostupna braća su se fotografisala zajedno sa majkom.

BONUS VIDEO: