Incident se desio u jednoj mračnoj ulici u Majamiju, na Floridi u Americi. Havijer Baez spasao je život samo zahvaljujući tome što je ostao hladnokrvan i što je iskoristio znanje borilačkih veština, braneći se od napasnika.

Policija je kasnije identifikovala napadača kao 50-godišnjeg Omara Morera. Havijer Baez bio je miran kada ga je kriminalac napao mačetom. Uspeo je da eskivira udarce, a onda je obuhvatio Morera i bacio ga na asfalt kao vreću. U tom trenutku mačeta je Moreru iskliznula iz ruku i ostala na parkingu.

Koliko mnogo znači borilački instinkt, pokazuje snimak. Sam Havijer Baez opisao je situaciju u kojoj se našao.

- Meni je to u krvi. Kada treniraš svaki dan, onda ni ne razmišljaš u situacijama kao što je bila ova. Bacio sam ga na pod, stavio koleno na njega, zvao policiju - rekao je bivši MMA borac.

Gušenje je bilo presudan potez, jer je tek posle toga napadač bio neutralisan. U policijskom izveštaju piše da je Morero napao Baeza dok je ovaj sedeo u automobilu. Udario je rukom u prozor, a zatim je i otvorio vrata. Vikao je i divljao, Baez je najpre pobegao, da bi Moreno uzeo mačetu i napao ga.

BONUS VIDEO:

(Kurir)