Ekipe Korintijansa i Atletiko Mineira odigrale su nerešeno (1:1) u 33. kolu tamošnjeg prvenstva, a u centar pažnje dospeo je iskusni golman domaćeg tima Kasio Ramos (36).

NJegova reakcija prilikom indirektnog udarca koji su izveo igrač protivnčkog tima postala je hit.

Nekadašnji čuvar mreže PSV-a pustio je da lopta upućena ka njegovom golu završi u mreži, siguran da je to najbolji potez koji može da izvede u tom trenutku. Bio je u pravu, iako su mnogi u prvi mah pomislili da je iskusni Brazilac napravio veliku grešku i omogućio protivniku da dođe do prednosti, što nije bio slučaj...

Iako bi se po reakciji trenera reklo da mu je na sekund srce stalo, golman Korintijansa bio je u pravu. U pitanju je bio indirektan udarac i gol ne važi ukoliko dvojica igrača nisu imala kontakt sa loptom pre nego što je završila u mreži.

Zbog toga je Kasio rešio da se skloni sa njene putanje, a da zatim njegov tim počne novu akciju jer ovaj pogodak nije priznat.

Nakon 33 kola u prvenstvu Brazila Korintijans se nalazi na 14. mestu, u ligi sa 20 klubova. Čak četiri tima ispadaju iz lige, pa je i ovom slavnom klubu ugroženo mesto u elitnom rangu za narednu sezonu.

Sa druge strane, Atletiko Mineiro je trenutno na šestom mestu i pokušaće da se plasira na što bolju poziciju kako bi obezbedio međunarodne utakmice naredne sezone, prenosi Kurir.

BONUS VIDEO: