Matea je rođena i odrasla na Vračaru, a posle osnovne škole upisala je Četrnaestu beogradsku gimanaziju. Iako je isticala da odrastanje pamti kao bezbrižno i srećno, malo je poznato da je u tinejdžerskom periodu bolovala od poremećaja u ishrani, tačnije od bulimije. 

 

 

- Trebalo mi je vremena da javno pričam o tome, ali mislim da je važno, to je bulimija. Ja sam se godinama borila sa tom psihičkom bolešću, skoro su mi rekli da je to psihička porodična bolest. Mislim da iako se podigla svest o mentalnom zdravlju malo se priča o anoreksiji i bulimiji, a one su jako važne jer mogu da imaju smrtonosni ishod. Za mene dok ne pokažem to neko svoje depresivno stanje niko ne bi rekao da sam depresivna jer ja kad izađem na ulicu, ja sam nasmejana. Sve moje boljke ostaju kod kuće ili na psihoterapiji. Niko nije dužan da trpi moja stanja, a mislim da je lepo videti srećne ljude - istakla je ona.

 

 

Zbog mentalnih blokada koje su joj stvarali kilogrami, Matea je odlučila da ih se reši. Međutim, kako je pojedinima teško ugoditi, glumica se ponovo našla na meti komentara, a ovog puta zbog drastičnog mršavljenja za kratko vreme.

- Nikad ne mogu da kažem da sam bila debela ali sam u tinejdž dobu bila krupnija. Ja sam sebe ubedila da ne treba da izgledam tako. Onda su krenule dijete. U trećoj četvrtoj godini srednje škole autofagiju sam sama izmislila. Posle 19h ne jedem ništa i to leto sam baš smršala. Kad sam došla u školu svi su se pitali šta mi se desilo. Zašto mora nužno nešto da mi se desi ako izgubim neke kilograme. To je ono što me i dan danas nervira, kada smršaš ili si mršav svako sebi da zapravo da pita zašto si tako mršav i da li jedeš nešto. Dok kada je neko gojazan to je neumesno da kažeš - rekla je potom Matea u podkastu "Nina i Nudla".

 

 

Podsetimo, Milosavljevićeva je već nekoliko meseci u vezi sa kolegom Milošem Petrovićem Trojpecom, ali još uvek ne žele da govore javno o njihovoj romansi. 

BONUS VIDEO: