Vlade i Snežana Divac

Proslavljeni sprski košarkaš Vlade Divac je imao 21 godinu kada je davne 1988. godine stao na ludi kamen sa suprugom Snežanom Divac sa kojom i dan-danas živi ljubavnu bajku. Par se može pohvaliti skladnim brakom koji traje 34 godine i ponosni su roditelji 32-godišnjeg Luke i pet godina mlađeg Matije, kao i usvojene ćerke Petre.

Foto: ATA images

 

 

Osnivači su humanitarne Fondacije "Ana i Vlade Divac", koja je prvobitno za cilj imala pomaganje izbeglicama u Srbiji, da bi kasnije delatnost proširila i na druge sfere. NJihova ljubav pravi je primer da i poznati mogu da uživaju u mirnom i skladnom porodičnom životu bez svakodnevnih skandala.

Jelica Sretenović

Glumica koja je popularnost stekla ulogom čuvene Koke u seriji "Bolji život", takođe se udala jako mlada. Nije imala ni 20 godina.

Naime, Jelica Sretenović je sudbonosno "da" izgovorila u 19. godini Milošu Miši Sretenović koji je bio jedan od osnivača "Univerzitetskog kliničkog centra". Ostala je trudna i rodila ćerku Anu, a dva meseca nakon porođaja je diplomirala glumu na FDU. 

Foto: M. Koković

 

 

Jedanaest godina nakon rođenja ćerke Ane na svet je stigla i ćerka Olja. A onda se Jelica susrela sa ogromnim gubitkom 1999. kada je njen suprug preminuo usled srčanih problema. Te godine je trebalo da proslave dve i po decenije braka. Iz teškog perioda glumica se izvukla zahvaljujući glumi.

Danas Jelica ima i unuka koji je već punoletan i nosi ime Miloš, po svom dedi.

Anabela Atijas i Gagi Đogani 

Lista poznatih parova koji su rano stupili u brak, naravno, ne može da prođe bez Anabele i Gagija Đoganija, jednog od omiljenih parova devedesetih. Kao članovi grupe Funky G, harali su muzičkom scenom devedesetih, a zavoleli su se jako rano.

Foto: ATA images

 

 

Venčali su se 1995, kada je Anabela imala 20 godina, a Gagi 24, a godinu dana kasnije postali su roditelji ćerke Lune, dok je mlađa ćerka Nina stigla na svet 2005.

Par se razveo 2009. godine i iste godine su prekinuli i poslovnu saradnju.

Đole Đogani i Slađa Delibašić 

I Gagijev brat, frontmen grupe Đogani, Đole Đogani oženio se vrlo rano sa pevačicom Slađom Delibašić. Đole i Slađa zajedno su činili grupu Đogani fantastiko i bili par koji je obeležio devedesete.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @estradni.arhiv

 

Venčali su se još davne 1986. godine. Slađa je tada imala samo 18 godina, a Đole 26. Iz njihove ljubavi rodile su se ćerke Silvija i Marinela. Bili su među omiljenim denserima na našim prostorima, a onda je iznenada 2001. otkriveno da se razvode.

- Verovao sam da ljubav između mene i Slađe nikada neće prestati. Čak smo i zajedničku kući napravili od novca koji smo zaradili od pesme "Idemo na Mars". Zamišljao sam da ću ja tamo jednog dana kada ostarim sedeti sa porodicom, imati svoje unuke i onda – bam! Desio se raspad. To mi je dotuklo, bio sam potpuno van sebe! To da ti ostavljaš ženu koju voliš, a najvšte stradaju deca. Meni je bilo logično da oni budu sa mamom - rekao je jednom prilikom.

Foto: Dušan Mišić

 

 

NJihov razvod izazvao je veliku buru u javnosti, a pričalo se da je Đole prevario Slađu sa Vesnom, koja je bila članica njihove plesne trupe i ranije pohađala Đoganijevu plesnu školu.

Slađa je jednom prilikom otkrila kako se osećala kada je saznala da su Đole i Vesna zajedno.

Foto: ATA images

 

 

- Bilo mi je nekako čudno kada su oni započeli vezu, ja sam znala da ona želi da peva i da nastupa. Mi smo čak i snimile pesmu ‘Nikad više’ i već tada sam ja rekla Đoletu da će on mene da zameni sa Vesnom. Imala sam intuiciju, tačno znam sve šta će se desiti - ispričala je Slađa. Vesna je u to vreme imala 19 godina, a Đole 41.

Svetlana Ceca Bojković i Miloš Žutić

Proslavljena srpska glumica imala je buran ljubavni život. Umetnica danas uživa u trećem braku sa diplomatom Slavkom Kruljevićem.

Foto: V. Danilov

 

 

U prvi brak uplovila je davne 1968. kada je imala 21 godinu i to sa kolegom Milošem Žutićem.

Ceca i Miloš su se upoznali dok ju je on spremao za Akademiju, kada je postala stalni član pozorišta "Dadov". Venčali su se na njenoj trećoj godini studija, a Kaja se rodila 1972. godine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @balkanskim.sokakom

 

Iako je ova ljubav delovala bajkovito, osamdesetih godina došlo je do razvoda, a glumica je nakon toga stala na ludi kamen još dva puta.

Slavni Miloš Žutić preminuo je 1993. godine nakon duge i teške bolesti, a njegovo umetničko stvaralaštvo nastavila je naslednica Katarina koja je prepoznatljivost stekla ulogom u ostvarenju "Vizantijsko plavo".

BONUS VIDEO: