Književnica Vesna Radusinović napisala je 20 bestselera od kojih većina ne može više da se kupi. Čitaoci ih traže po Kupindu i antikvarno. Legendarna urednica i novinarka već izvesno vreme se povukla u svoj lepi, udobni dom. Uz supruga Milomira Marića i sina Vedrana na miru priprema poslovne specijalitete.

Foto: ATA images

 

Ona je svojevremeno i priznala zašto se povukla iz javnosti, te priznala da joj prija miran i povučen život.

- Iskreno, odavno mi ne prijaju gradska događanja i okupljanja na kojima možete silno da se zadivite ili pak da zavidite toj iskrenoj ljubavi, nežnosti i dobroti koju razmenjuju žene koje se strasno mrze i ne mogu očima da se gledaju. Najslađi osmeh, najduži zagrljaj i najveće komplimente dobićete upravo od onih koji se pitaju šta vi još tražite u ovom gradu ili možda i na ovom svetu.

- Jednostavno nisam po ukusu čaršije, niti sam ikada bila, ali se ne bunim. A pošto ni oni nisu po mom, imam pravo da ne idem tamo gde ne mislim da pripadam. Sem toga, toliko dokona baš nisam i bavim se čitanjem, pisanjem... Bavim se svojim a ne tuđim životima, sem u romanima.

Foto: Printscreen Instagram / vesnaradusinovicofficial

 

Inače, Vesna je nedavno progovorila i o braku sa Milomirom Marićem, te otkrila da li mu nešto zamera i priznala šta svakodnevno radi.

- Ne zameram mu ništa, jer mogu da se nerviram koliko hoću a on drugačije niti želi niti može. Batalila sam se sizifovanja, nisam ni ja baš toliko dokona. Rođeni je vorkoholik i stalna akcija od cika zore je uslov da bude srećan ili bar zadovoljan. Žao mi je što nema vremena da sedne i privede kraju svoju knjigu "Samoubistvo Jugoslavije" koju piše već 20 godina i uvek ima nešto da doda na napisanih dve hiljade strana.

- Znam da mi niko ne veruje, ali čovek ama baš nikada ne čita i ne gleda ništa o sebi, pa sam često prinuđena da mu prepričavam šta pišu o njemu. Ja to još i začinim, dodam i izmislim, onako domaćinski svašta, ne bi li reagovao. Ništa! Ni reč. Tako misle i da je on u kući neviđeno zabavan i šarmantan. On u kući retko progovara. Čita čovek po ceo dan, lepi svoje knjige, koriči, pa trči u Patrijaršiju, tamo mu valjda to najbolje urade, glanca ih da se sijaju i baš ga briga za svakodnevne i trivijalne stvari. Ipak je genije a i što bi umarao mozak. A i što bih ja svoj odmarala i štedela kad nisam baš do te mere genijalna (smeh).

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".