Preporučljivo je da se sunđer menja što češće - minimum jednom nedeljno.

Ipak, prema nedavnom istraživanju objavljenom u magazinu "Journal of Environmental Health" rok upotrebe kuhinjskog sunđera može biti dug i do tri nedelje, ako se pravilno održava.

Foto: Profimedia

 

Zbog toga je jako važna dezinfekcija, i to samo na visokim temperaturama, kako biste bili sigurni da ste ubili sve bakterije.

Produžite sunđeru vek trajanja uz pravilnu dezinfekciju.

Potrebno je da u veće lonče sipate vodu, ubacite kašičicu praška za veš ili sode bikarbone, sačekate da voda provri, i ubacite sunđer.

Foto: Profimedia

 

Posle par minuta smanjite vatru i ostavite ga u ključaloj vodi da se "kuva" još desetak minuta. Posle toga sklonite lonče sa šporeta, iscedite vodu i ostavite sunđer da se osuši na suncu.

Na ovaj način možete dezinfikovati i sunđeraste krpe za upijanje vode.

BONUS VIDEO: