Meteorolog Nedeljko Todorović, opisao je naredni period kao smenu kiše i snega, s tim da je sneg očekivan u višim brdsko-planinskim predelima, dok je neizvestan u nižim.

Tokom današnjeg dana u popodnevnim časovima doći će do naoblačenja, ali temperature će biti veće u odnosu na prethodne dane.

Noć je pak hladnija, a padaće i kiša. U drugoj polovini noći i ujutru na brdsko-planinskim delovima i po kotlinama, mogu se očekivati niske temperature, kao i kiša koja će se lediti pri tlu, te će se stvoriti poledica. Kiša se očekuje u istočnom delu Srbije.

Foto: Profimedia

 

 

Gde sutra očekivati sneg?

Sutra je ključan dan, prema rečima Todorovića, jer će biti svežiji u odnosu na druge dane. Tokom popodneva i noći sneg će pasti u planinskim predelima.

Što se tiče snega u drugim delovima Srbije, tokom noći između utorka i srede, kao i u sredu ujutru moguća je pojava kratkotrajnog snega u nižim delovima brdsko-planinskih predela. Padavine u tim krajevima neće biti obilne, najavio je Todorović.

Foto: A.Stojanović

 

 

U petak temperaturski obrt

U sredu će biti padavine, svakako ne obilne, ali vreme će biti hladno.

U četvrtak ujutru biće mraz u pojedinim delovima Srbije. Tokom dana će biti suvo, pretežno sunčano, te malo toplije u odnosu na sredu.

Noću u prelasku između četvrtka i srede, doći će do naoblačenja sa kišom i biće vetrovito.

U petak duvaće južni i jugoistočni vetar, a vreme će biti toplije, te će maksimalna temperatura ići od 10 do 17 stepeni Celzijusa, osim u Timočkoj krajini u kojoj će temperatura biti tek nekoliko stepeni iznad nule, naglasio je Todorović.

Kakvo vreme će biti tokom vikenda?

Petak će biti jedini izuzetak od pravila ovih dana, te će u subotu biti oblačno, padaće kiša i biće hladnije u odnosu na petak. Duvaće severozapadni vetar, a sneg će padati u planinskim delovima.

U noći između subote i petka pojaviće se kratkotrajni sneg ponegde u nižim predelima, objasnio je Todorović.

Nedelja, i dani posle 3. decembra slediće ritam smenjivanja kiše i snega, a biće i hladno.

Stoga, za sada nema prave zime, bar onakve kakvu je pamtimo i kakva je ranije bila uobičajena.

(Espreso)

BONUS VIDEO: