Momak koji je u Beogradu postigao gol za Švajcarske i tako skrenuo pažnju na sebe, Filip Ugrinić, ponovo je odigrao odličan meč. Kako je i sam istakao još u Beogradu, od malena je navijač Zvezde, pa je posle utakmice u Bernu ponovo pominjao "delije", pohvalio ih, ali i izneo utiske o samoj utakmici. 

- Lep je osećaj, jako važna utakmica. Žao mi je da nismo prošli i jedni i drugi. Ponovo su navijači Zvezda napravili sjajnu atmosferu. Želim im sve najbolje u budućnosti - rekao je Ugrinić na početku razgovora.

Filip vuče korene iz Srbije, odlično govori srpski i pored toga što je odrastao van granica naše zemlje, pa je za njega ovaj meč bio posebno emotivan.

Foto: Jutjub printskrin/BSC Young Boys

 

- Bilo je teško, ali kada se pogleda grupa, videlo se da će se između Zvezde i Jang Bojsa odlučivati ko ide u Ligu Evrope. Jeste mi žao, ali jednostavno, takav je fudbal - dodaje mladi vezista.

Glavna tema prethodnih nedelja u srpskom fudbalu, pored plasmana na Evropsko prvenstvo, bili su i pozivi "srpskim sinovima" iz dijaspore. Među njima je i Ugrinić, koji ističe da je poziv iz Srbije dobio tek dve nedelje pred utakmicu sa Bugarskom, ali da se tada već odlučio da će nositi dres Švajcarske.

Foto: MV

 

- Jednostavno, ljudi iz Švajcarske su pričali sa mnom, to je prevagnulo. Srbija i ja nismo bili u kontaktu prethodnih meseci, to nije tačna informacija. Zvali su me dve nedelje pre reprezentativne pauze (utakmice protiv Bugarske, prim.aut.), a ja sam se tada već odlučio da ću nositi dres Švajcarske. Kako bih vam rekao, neću ništa loše reći, ništa tu nije bilo protiv Srbije. Jednostavno, da su oni bili u kontaktu sa mnom, selektor Srbije bi znao kako se ja zovem - podvukao je Ugrinić.

(Alo)

BONUS VIDEO: