Sudar se dogodio u nedelju, kada su američki predsednik i njegova supruga napuštali Bajdenov izborni štab, gde su ručali sa članovima tima za predstojeću predsedničku kampanju.

Pripadnici predsedničkog obezbeđenja su opkolili vozilo koje je izazvalo sudar, a Bajdenovi su se bezbedno vratili svojoj kući u Vilmingtonu.

Agenti Tajne službe koji štite predsednika SAD DŽoa Bajdena potegli su oružje na vozača automobila koji se zakucao u džip iz njegove pratnje. Na snimku koji kruže mrežama čuje se kako mu naređuju da otvori vrata vozila.

Incident se dogodio u nedelju oko 20 časova po lokalnom vremenu kada su Bajden i njegova supruga izlazili iz predizbornog štaba u Vilmingtonu u Delaveru.

 

 

Bajden je zastao i iznenađeno pogledao u pravcu sudara.

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP

 

Incident se dogodio na raskrsnici, a kako su američki mediji javili, automobil koji je udario u džip iz predsedničke kolone ima tablice Delavera.

Vozilo je, kako prenose svetski mediji, pokušalo da da nastavi ka zatvorenoj raskrsnici pre nego što je osoblje Tajne službe sa izvučenim oružjem krenulo u akciju i opkolilo vozača, dajući mu uputstva da podigne ruke.

Ime vozača nije objavljeno.

Iz Bele kuće se nisu još oglasili ovim povodom. Američki mediji prenose da su DŽo Bajden i prva dama bezbedno smešteni u vozilo i odvedeni.

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP

 

BONUS VIDEO: