Zvezda sa Baharom, uprkos velikim ulaganjima, nije uspela da izbori evropsko proleće, osvojen je samo bod u Ligi šampiona, a u prvenstvu je druga, sa bodom manje od Partizana.

Sa druge strane, promocija Vladana Milojevića, dobro poznatog lica na stadionu "Rajko Mitić" održaće se u petak od 13 sati.

Prethodno, Zvezda će sutra tokom dana sporazumno raskinuti ugovor sa Barakom Baharom, koji nije ispunio očekivanja, ni u Ligi šampiona, ni u Superligi Srbije, a kulminacija neuspeha je poraz u derbiju od Partizana (2:1).

Učinak Bahara i Milojevića na klupi Zvezde

 

Barak Bahar
(trener Zvezde od 29. maja 2023)  

Vladan Milojević (trener Zvezde od juna 2017. do decembra 2019) 

Broj utakmica: 28  Broj utakmica: 149
Pobeda: 18 Pobeda: 106
Poraza: 8 Poraza: 17

Ko je Vladan Milojević? Biografija za ponos zvezdaša

Kako su „Novosti“ javile još trećeg dana novembra, crveno-beli su tada kontakirali sa svojim bivšim trenerom Milojevićem i pozvali ga da se vrati sa pomoćnikom Nebojšom Miloševićem, takođe dugogodišnjim članom Zvezdinog stručnog štaba.

Milojević je tada sa uspehom na Kipru vodio Apolon iz Limasola, ali se, kako smo saznali obradovao pozivu. Nedugo zatim je usledio i rastanak sa pomenutim klubom.

Tako se stekao prvi uslov da se vrati na „Marakanu“ gde je napravio istorijske uspehe - dva puta zaredom je uveo Zvezdu u Ligu šampiona, sa mnogo slabijim i jeftinijim timom nego što je sadašnji.

Foto: Profimedia

 

Zašto je Barak Bahar smenjen?

Uprava crveno-belih nije želela da više čeka, da se "strasti smire" posle burne utakmice u Humskoj, već je odlučila da se "zahvali" izraelskom stručnjaku.

Iako je na raspolaganju imao najskuplji tim u istoriji Zvezde, Bahar ne samo da nije uspeo da osvoji jesenju titulu (Partizanu su te počasti pripale pobedom u 171. prvenstvenom derbiju), već ni u Ligi šampiona, u koji se ekipa s Marakane automatski, bez kvalifikacija plasirala, nije uspeo da izbori treće mesto u grupi, time i evropsko proleće.

Foto: Profimedia

 

Sa igrom koja je često bila ispod svih očekivanja "delija", sa taktikom koja je najavljivala mnogo kada se pobeđivala Fiorentina sa 5:0 na pripremama, Barak Bahar je došao do toga da je većina zvezdaša jedva dočekala ovaj rastanak. A još radosniji su navijači zbog čoveka koji se vraća na kormilo ekipe sa stadiona "Rajko Mitić".

BONUS VIDEO: