Nova godina je svetski praznik zbog koga se okupljaju prijatelji i svi članovi porodice.Trudimo se da Novu godinu dočekamo u što najboljem raspoloženju. Kada je reč o trpezi, trudimo se da bude bogata. Dobro je poznato da narod u Srbiji voli jaku hranu, s toga je Saša otvorio svoju kuvarsku knjigu i nesebično nam predložio jedan savršen porodični ručak. 

Foto: V.Danilov

 

-Veruje se da neke namirnice ako se jedu za novu godinu donose sreću i
uspeh. A to je za nas prasence- prokomentarisao je Saša koji je otkrio kako spremiti najsočniji svinjski but: 


Sastojci

  • 1000  g svinjskog but
  • so po volji 
  • biber po volji 
  • 200 g svinjske masti   
  • 100 meda 
  • 2 čena belog luka
  • 100 g senf
  • 100 g ren 
  • Grančica ruzmarin 
  • 100 g tucane paprike

Priprema:
Meso posolite i pobiberiti, a zatim u pleh koji ste namastili 
ili obložili pek papirom. U posudi pomešajte ulje, mleveni beli
luk, senf, ren seckani ruzmarin i tucanu papriku. Zatim premažite meso sa obe strane. Pecite u zagrejanoj
rerni na 200°C oko 120 minuta pa eventualno pokrijete sa folijom
minuta. Ulepšajte prase sappivom tamnim.

 

BONUS VIDEO: