Ono što se Željku Dražiću iz Debeljaka kod Sukošana dogodilo pre nekoliko godina i dan danas se prepričava, iako ovom čoveku nimalo nije bilo do smeha.

Željko je 30. novembra 2016. godine krenuo da obiđe grobove svojih najmilijih, ali će taj dan čitav život pamtiti kao dan iz noćne more. Naime, tada je ploča ispred nadgrobnih spomenika na mesnom groblju u Sukošanu pukla pod njim, a s njom je u zemlju propao i on, piše Dnevnik.

- Direktno sam upao i samo sam uspeo ruke da dignem. Praktično sam držao aranžmane u čudu, nisam znao šta je, samo sam osećao jaku bol - , ispričao je Željko Dražić.

Bio je priseban, kaže, i iz jame nazvao pomoć.

- Rekao sam da sam baš u grobu i to je bilo malo njima smešno - , prisetio se Željko.

Iz zadarskog Centra 112 nisu bili raspoloženi da stanu pred kamere, a sedam godina posle nezgode pala je nepravosnažna presuda Opštinskog suda u Benkovcu - Željko je dobio sudski spor protiv Opštine Sukošan i odštetu od 1.793 evra. Dobio je i ono što je, kaže, još važnije – Sud je potvrdio da je u tom padu zadobio povrede.

Opštinu je, tvrdi, tužio jer mu nisu verovali.

- U jednu ruku mi je drago da sam pobedio laži - , rekao je Dražić.

Godinama je, dodaje, morao da sluša šale na njegov račun, što od znanih, što od neznanih ljudi. NJemu sve ove godine do smeha nije. Supruga je svedočila u njegovu korist, ljudi iz mesnog komunalnog preduzeća poručili su da njegovu prijavu o padu nisu dobili i da za pad ne znaju.

- Koliko imam saznanja, presuda je nepravosnažna, pa je u tom smislu ne bih previše komentarisala - , rekla je Katarina Bebek, direktorka firme Zlatna luka i dodala da je šetnja po groblju sigurna.

- Ploče su i dalje tamo. To su hodnici između dve grobnice koje se otvaraju prilikom ukopa i više nikad nije bilo takvih prijava ni nesrećnih slučajeva - , istakla je.

(Dnevnik)

BONUS VIDEO: