Srpski teniser Novak Đoković dobio je neočekivanog protivnika na Australijan openu - organizatora turnira - jer kako drugačije objasniti odluku o terminu meča koji je dobio za četvrtfinale? Najbolji teniser sveta i najuspešniji teniser u istoriji Australijan opena, igraće drugi put zaredom u dnevnom terminu i to je podjednako loša vest za njega, koliko i za sve navijače u Srbiji koji će morati ranije da se bude!

Preciznije, Novak Đoković i Tejlor Fric će meč četvrtfinala igrati rano ujutru u utorak, ne pre 4.30 po centralnoevropskom vremenu. To je inače oko 14.30 u Melburnu, što će reći da će Nole morati da igra po najjačem suncu od početka Australijan opena jer se čak očekuje temperatura od 29-30 stepeni Celzijusa.

S obzirom na njegove česte probleme sa disanjem, kao i ne tako idealno stanje sa prehladom koja ga muči od početka turnira, ovo svakako neće biti od pomoći protiv odličnog Tejlora Frica. Jasno je i da sigurno Đoković nije insistirao na tome da igra u dnevnoj sesiji, nego je kao i obično tražio noćnu, ali nikome nije jasno zašto su organizatori odlučili da najatraktivnije ime na turniru stave u taj termin.

Đoković je inače imao 15 uzastopnih mečeva na Australijan openu od 2021. do meča osmine finala 2024. godine u noćnoj sesiji, a sada će "vezati" dva dnevna. Videli smo da mu to nije bio veliki problem protiv Manarina, ali je u tom trenutku igrao praktično u dvoranskim uslovima zbog kiše u Melburnu.

Videćemo kako će se sada prilagoditi na uslove, ali je ovo svakako otežavajuća okolnost u devetom susretu koji igra protiv Tejlora Frica. Pobedio ga je svih osam puta do sada, a upravo su u Australiji 2021. godine odigrali jedan od najuzbudljivijih mečeva kada je Novak uspeo da slavi 3:2 uprkos povredi trbušnog zida. Tada je, između ostalog, Fric izjavio da nije siguran da je Nole bio uopšte povređen i samo je sebi napravio problem...

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".