Na niskim temperaturama koje su nas ove nedelje "iznenadile", mnogi vozači su drhtali u automobilima dok su kretali na posao. Srećom, postoji nekoliko saveta koji će vam "ugrejati" hladna jutra. Složićete se, niko ne voli da uđe u ledeni auto.

Neki čak pale automobil nekoliko minuta pre nego što uđu u njega, što mu daje vremena da se zagreje. Međutim, postoji još efikasniji način da zagrejete svoje vozilo.

Pouzdani profesionalci za automatizaciju (TAP) su ranije podelili savet za vožnju. U postu na blogu, stručnjaci su rekli da uvek treba da smanjite temperaturu automobila na hladno i isključite ventilator.

"Možda izgleda pogrešno, ali tako funkcioniše sistem grejanja/hlađenja automobila. Zatim, nakon malo vožnje, okrenite ga na toplo i uključite ventilator. Ovako će brže postati toplije, nego ako uđete i odmah ga uključite na maksimalnu temperaturu", pišu stručnjaci.

Kada razmislite o tome, ovaj trik zapravo ima mnogo smisla. Za vozači koji imaju kontrolu klime ovo pravilo ne važi, jer će njihovi automobili automatski regulisati temperaturu.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".